Дослідники ретельно вивчили властивості 27 продуктів і зробили висновок, що найбільш корисним плодом є ківі. Цей фрукт багатий на вітамін Е, повний антиокислювачів і речовини лютеїну.
Дослідники ретельно вивчили властивості 27 продуктів і зробили висновок, що найбільш корисним плодом є ківі. Цей фрукт багатий на вітамін Е, повний антиокислювачів і речовини лютеїну. Саме ці компоненти ківі здатні запобігати проблемам із зором. До того ж компоненти цього фрукта перешкоджають формуванню кров`яних згустків — тромбів. У цьому плоді особливо багато вітамінів А, В, С, мінеральних солей, а також дубильної кислоти і ферментів, які розчиняють білок. З`їдаючи один ківі на день, людина покриває добову норму вітаміну С, який здатний зміцнювати імунну систему, кровоносні судини, а також підвищує опірність організму в боротьбі з захворюваннями. До того ж цей вітамін допомагає людині уникати стресів. Крім того, ківі багатий на магній, мінеральні солі (калій) і клітковину, яка сприяє виведенню з організму холестерину і нормалізує травлення. На другому місці після ківі опинився ячмінь. Він знижує рівень поганих жирів на 17,4%. Саме тому рекомендують замінити сніданок з вівсянки на ячмінну кашу. Третє місце дісталося журавлині. Ця ягода завдяки темно-червоному кольору багата на флавоніди — речовини, які захищають організм від інфекцій, ризику онкологічних хвороб. Четвертий за списком кефір. Це незамінне джерело кальцію. До того ж він вигідніше зберігає корисні молочнокислі бактерії, ніж молоко або йогурти. Медики рекомендують щодня випивати по 300 міліграмів цього напою. П`яте місце посіла капуста броколі. Паростки цього овочу містять на 20% більше антиракових речовин, ніж інші продукти.