Колишній заступник міського голови Костополя став просто солдатом та третій рік воює з рашистами

656 0

Ми у соцмережах:

Колишній заступник міського голови Костополя став просто солдатом та третій рік воює з рашистами

Леонід Безбах звільнився з посади заступника міського голови Костополя за власним бажанням в листопаді 2021 року. Триматися за крісло будь-якою ціною, як інші, не хотів, тому написав заяву на звільнення і пішов. З перших днів війни Леонід одразу взявся за те, чим займалися й інші: коктейлі Молотова, протитанкові «їжаки», пошук бронежилетів для військових.

Разом з депутатом міськради Андрієм Корнійчуком хотіли записатися в територіальну оборону, та їм тоді відмовили. Леонід Безбах особисто спілкувався з тодішнім начальником місцевого ТЦК і казав, що готовий до мобілізації. За повісткою прийшов сам, добровольцем. Оформили документи, і у травні 2022 року ексзаступника міського голови Костополя викликали на службу. Спочатку проходив навчання у тренувальному центрі, а з червня 2022-го Леоніда Безбаха розподілили у військову частину, в якій служить дотепер. Звичайний 46-річний солдат, служити пішов з власної волі. Земляків з Рівненщини зустрічав усього кількох, служить переважно з вихідцями з інших областей України.

Кілька разів перебував у відрядженнях у зоні бойових дій та у прифронтовій зоні. На щастя, обійшлося без поранень. Деякі побратими, з якими склалися дружні стосунки, зазнали серйозних поранень. Та найбільша особиста втрата для Леоніда Безбаха – загибель друга Андрія Корнійчука, також депутата Костопільської міськради.

Зараз, під час служби, Леонід Безбах не має можливості виконувати депутатські обов’язки і брати участь у сесіях міськради. Та як ніхто інший розуміє, наскільки важливо, щоб громада пам’ятала і шанувала своїх героїв, котрі поклали життя за нашу свободу. Щоб розуміла і знала героїв, які вижили, про потреби яких громада має піклуватися. А також щоб підтримувала й допомагала родинам наших героїв.

Леонід Безбах пропонує Костопільській міській раді створити публічні реєстри мешканців громади, котрі воюють, зниклих безвісти, тих, що одержали поранення під час служби – це окрім списків загиблих, повідомляє Костопільщина 21 століття.

Якщо не зараз, під час війни, коли не всі дані можна оприлюднювати, то після її завершення люди мають знати усіх своїх героїв. Маючи чітку інформацію про кожного воїна та його родину, громада та влада Костопільщини зможуть максимально сконцентрувати свою допомогу, вчасну і доречну, нашим захисникам, тим, хто одержав поранення, сімʼям військових. Шанувати своїх воїнів, які поклали здоров’я та навіть життя за нас – ознака цивілізованого суспільства загалом та громади зокрема. Тому міська рада має допомагати насамперед їм та їхнім родинам. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також