Коломойський заборгував Рівному за землю під заправками

2707 0

Ми у соцмережах:

Коломойський заборгував Рівному за землю під заправками

Шість рівненських заправок, які використовують бренд «АВІАС», змінили власника. Тепер АЗС на вулицях Князя Володимира, Соборній, Будівельників, Відінській та Курчатова розпоряджається миколаївська фірма «Айлонг Еволюшн».

До продажу цими АЗС володіло рівненське підприємство «Оптіма-770-Р», яке пов’язували зі структурами групи «Приват» дніпровського олігарха Ігоря Коломойського. Що цікаво, новий власник, найімовірніше, також входить до сфери впливу пана Коломойського.

Офіційно «Оптіма-770-Р» зареєстроване на дніпровське товариство «Севен Севенті Петроліум», що має «кіпрське коріння». Новий власник «Айлонг Еволюшн» також має серед засновників кілька кіпрських компаній, проте з іншими назвами. Втім, директор цього товариства Ігор Маковійчук керує також товариством «Стандарт — С», яке зареєстроване на ті ж компанії на Кіпрі, що й дніпровське «Севен Севенті Петроліум». Тож очевидно, що усі вони між собою пов’язані.

«Оптіма-770-Р» орендувало у міської ради Рівного кілька земельних ділянок, загальна площа яких становить більше гектара, і уже встигло заборгувати близько 1,4 млн. грн. до міського бюджету. Нещодавно було оголошено про банкрутство цього товариства, тож, схоже, повертати заборговане місту ніхто не збирається. Рівненські ж депутати говорять, що не мали іншого вибору, як передати землю в оренду іншій фірмі Коломойського. Бо та принаймні поки здатна платити за оренду.

Ігор Ковалець, депутат міської ради:

— Виходить, що АЗС купили-продали дві пов’я­за­ні між собою фірми. За рішення про передачу ділянок в оренду «Айлонг Еволюшн» проголосували, оскільки підприємство про це попросило, а попередній орендар збанкрутував і сам відмовився від землі. Сумнівно, що місто зможе добитися щось від банкрута. Виходить, що за такою схемою вони звільнили себе від старих боргів.

Сергій Паладійчук, секретар міської ради:

— Якби ми не дали землю, то борг за її оренду накопичувався б на фірму, яка у стадії банкрутства. Депутати вирішили швидко оформити оренду землі на нову фірму, щоб місто отримувало кошти. Водночас будемо «вибивати» заборгованість з фірми-банкрута.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також