Хурма може бути корисною не для всіх людей. Наприклад, діабетикам потрібно вживати її дуже обережно, адже хурма досить солодка. Рекомендується вживати не більше одного плоду на добу, оскільки у великих кількостях хурма може викликати значний викид інсуліну в кров.
Також категорично не можна вживати хурму тим, у кого є камені в нирках. Цей фрукт має сечогінну властивість. Відмовитися від хурми варто і людям з нездоровою підшлунковою залозою. При цьому хурма містить багато вітамінів і мікроелементів, які зміцнюють імунітет у сезон вірусних захворювань.
Також хурма містить комплекс вітамінів А, С і В, багата йодом і залізом, а це важливо для тих, хто страждає на анемію. Дієтологи цінують хурму за низький вміст кислот, її можуть включати в свій раціон люди з виразковою хворобою і розладами шлунково-кишкового тракту.