Корольок чи шарон

955 0

Ми у соцмережах:

Корольок чи шарон

Золотиста хурма — це ягода, а не фрукт, як багато хто вважає. За вмістом заліза вона конкурує з яблуком. А ще хурма чудово очищає організм.

Хурма містить насамперед залізо, йод, калій, кальцій, марганець, магній, фосфор. Вона багата вітамінами, особливо А, В, С. Ця ягода — прекрасний засіб відновлення організму. Вона добре зміцнює нервову систему. А також хурма відома як протинабряковий засіб, яким вона є завдяки своїм сечогінним властивостям. Ці ж властивості хурми знижують ризик виникнення сечокам’яної хвороби.

Помічна хурма також при серцево-судинних і офтальмологічних захворюваннях, а також людям з підвищеною кислотністю. Завдяки низькому вмісту кислот хурма ідеально підходить тим, хто страждає від хвороб шлунково-кишкового тракту.

Також хурма нормалізує мікрофлору кишечнику. А високий вміст йоду в ягоді благотворно впливає на роботу щитовидної залози. Ендокринологи вважають, що всього дві ягоди в день задовольняють потребу організму в йоді.

Серед шкідливих властивостей хурми дієтологи на перше місце ставлять значний вміст сахарози: близько 25%. У хворих на діабет і панкреатит це може викликати додаткові проблеми.

Фахівці з питань правильного харчування радять очищати хурму від шкірки, яка багата танінами. Саме вони відповідають за в’яжучі смакові відчуття. І саме таніни перешкоджають нормальному перетравлюванню їжі. Через це хурму не рекомендують дітям до трьох років. А також дорослим, які страждають на запори.

М’якоть хурми — хороша основа масок для обличчя. Вона має омолоджувальний ефект, зменшує пори, знижує жирність шкіри. Також м’якоть свіжого плоду корисно втирати у волосся: ця процедура зміцнює його структуру.

У порівнянні з класичною хурмою корольок не в’язкий на смак. А шароном називають гібрид східного різновиду хурми з яблуком. У цьому плоді немає кісточок. Шарон не терпкий на смак. Його шкірка більш глянцева, ніж у звичайної хурми, а м’якоть — більш тверда. Користь шарона в тому, що, на відміну від хурми, він містить мало таніну, що відповідає за терпкий смак. А значить, процес перетравлювання їжі від шарону не страждає. Значний вміст харчових волокон позитивно впливає на функціонування кишечнику. Шарон також ефективно очищає нирки, протистоїть анемії, зміцнює судини, покращує зір і сприяє роботі головного мозку. Також у шароні багато бета-каротину, який гальмує процес старіння і зміцнює імунітет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також