Обігрівачі: деякі виділяють не тільки тепло, а й шкідливі речовини

940 0

Ми у соцмережах:

Обігрівачі: деякі виділяють не тільки тепло, а й шкідливі речовини

Про вплив обігрівачів на мікроклімат у приміщенні та на організм людини розповіли у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Тепловентилятори. Нагрівальним елементом таких обігрівачів є металева спіраль, яка, як правило, відкрита, і це призводить до зменшення рівня кисню та вологості повітря в приміщенні. З часом на нагрівальному елементі накопичується пил, що може призвести до поширення неприємних запахів. Якщо у виробництві таких обігрівачів використовується пластик низької якості, то при нагріванні приладу в повітря можуть виділятися небезпечні речовини.

Електроконвектори. Захист у таких приладів кращий, однак за впливом на мікроклімат в приміщенні вони не набагато кращі. До того ж шум від роботи вентилятора цього приладу також здійснює додаткове навантаження на організм людини.

Масляний радіатор. Перевагою є те, що він не спалює кисень та працює безшумно.

Керамічні обігрівачі. Такі прилади пласкі, площа поверхні, на якій може накопичуватися пил, — менша, а температура нагрівання панелі — нижча. Все це зменшує можливий негативний вплив.

УФО-обігрівачі. Безшумні та швидко нагрівають зону, на яку спрямовані. Недоліки їхнього використання пов’язані з інфрачервоними променями, які мають різну довжину хвилі. Найбільш небезпечними для людини є короткі хвилі — при безперервному впливі на відкриті ділянки тіла вони можуть спричинити пересушування шкіри, її зневоднення та опіки, а також негативно впливати на очі, відтак довго перебувати під дією цих приладів не варто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також