Коротке життя зубної щітки

1135 0

Ми у соцмережах:

Коротке життя зубної щітки

На здоров'я зубів і всієї ротової порожнини впливає багато факторів. У тому числі харчування, спадковість, наявність захворювань кишечнику. Але основну роль відіграє якість догляду та, зокрема, період використання зубної щітки.

Середній термін користування щіткою — 3-4 місяці, після чого її необхідно поміняти, навіть якщо вона і не виглядає зношеною.

Деформовані й зношені щетинки ушкоджують емаль і ясна, можуть спровокувати кровотечі й ушкодження тканин, особливо, якщо вже є проблеми в порожнині рота.

Для патогенних мікроорганізмів щетинки — комфортне місце для проживання. Стара і зношена щітка не тільки не очищає зубів, але і, навпаки, населяє їх хвороботворною мікрофлорою.

Зношена щітка втрачає свої властивості й перестає навіть механічно чистити не тільки важкодоступні, а й відкриті місця.

Якщо довго користуватися однією щіткою, можливе виникнення стоматиту — захворювання, яке характеризується запаленням у слизових оболонках. Якщо не лікувати, воно може уразити нижні дихальні шляхи, що викличе захворювання лімфоїдних тканин, бронхів і легенів.

Зношена щетина, в сукупності з іншими факторами, може стати причиною розвитку карієсу, здатна ушкодити ясна і сприяє утворенню на них ранок. Це призводить до гінгівіту — запального процесу в яснах.

У деяких випадках не потрібно чекати 3-4 місяці, щоб поміняти щітку. До таких належать перенесені інфекційні та зубні захворювання, падіння щітки на підлогу або потрапляння в лапи домашніх тварин.

Дітям щітку для чищення зубів потрібно міняти раз у 2-2,5 місяця. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також