Квартирне питання... «на коврику» в адміністрації

1784 0

Ми у соцмережах:

Квартирне питання... «на коврику» в адміністрації

В Рівненській облдержадміністрації почала діяти постійна комісія з роботи зі зверненнями громадян, на засідання якої запрошують людей, які вже тривалий час просять у влади вирішити свої наболілі питання. У вівторок особисто потрапити до чиновників пощастило лише двом жінкам: Людмилі Тимощук з Дубна та Наталії Іконніковій з Кузнецовська. Без сліз і істерик, звісно, і цього разу не обійшлося.

Пані Людмилу «розвалюха» не влаштувала Людмила Тимощук у черзі на отримання житла перебуває з 1986 року. Власного житла не має та доглядає однорічного онука, оскільки його батько поїхав на заробітки. Враховуючи численні звернення жінки, на лютневій сесії міськради Дубна місцеві депутати розглянули питання придбання житла для пані Людмили та відмовили їй. Серед причин відмови, як розповів перший заступник дубенського міського голови Віктор Будзін — неспроможність міського бюджету та юридичні підстави, адже жінка у черзі 83я, а поза нею житло надавати вони не мають права. «А що робити з іншими людьми, які на чергу стали раніше і не менше потребують квартири?» — запитував пан Віктор. Тим не менше, нещодавно один з місцевих депутатів-підприємців запропонував пані Людмилі віддати безкоштовно власну стареньку хату, а за бюджетні кошти зробити там ремонт і підвести газ. Однак такий варіант жінку не задовольнив. — Не хочу я тої старої розвалюхи, — зі сльозами на очах кричала вона Матчуку. — Там вже хата на метр вросла в землю. Як там можна жити?! Ні газу, нічого немає. А в мене хворі нирки, хворе мале дитя на руках. Мені міський голова Дубна обіцяв, що куплять житло! Якщо ви мені не допоможете, я візьму намет, поставлю біля РОДА і буду в ньому жити разом з дитиною. Віктор Матчук спробував все ж втихомирити жінку: — Ви не перша стоїте в черзі й інші 82 людини потребують житла не менше, ніж ви. Вам пропонують хату і ремонт за бюджетні кошти — не влаштовує, то дайте письмову відмову і тоді принаймні будуть підстави шукати інші шляхи. Але ви не можете нам диктувати свої умови. Нехай до мене особисто приїде батько цієї дитини і ми спокійно, без істерик і сліз, подумаємо та приймемо виважене рішення. Бо про долю дитини дійсно варто подбати.

Для Наталії житло проситимуть у директора ХАЕС Наталія Іконнікова з чоловіком та чотирма дітьми мешкає у Кузнецовську в однокімнатній квартирі. Каже, що жити в таких умовах неможливо — діти хворіють, у квартирі вогко, на стінах з’явився грибок. Вони стоять під 13м номером у «позачерговій черзі», де на житло чекають сім’ї, в яких є діти-інваліди, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Нещодавно для перших позачерговиків з цього списку в місті вже виділили п’ять квартир. Члени комісії з Віктором Матчуком вирішили звернутися до Кабміну й попросити Юлію Тимошенко виділити додаткові кошти на придбання ще принаймні 10 квартир для сімей цієї пільгової категорії. Також вони попросять керівництво ХАЕС (чоловік Наталії колись працював на цьому підприємстві) тимчасово поселити сім’ю Іконнікових в одну з квартир, які «атомка» дає своїм працівникам. Якщо ХАЕС піде назустріч, багатодітна сім’я житиме в тому помешканні до того часу, поки підійде їхня черга на отримання житла.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також