Квашена капуста багата цінними вітамінами. Так, всього 200 г цього продукту покривають майже половину денної потреби у вітаміні С.
Квашена капуста багата цінними вітамінами. Так, всього 200 г цього продукту покривають майже половину денної потреби у вітаміні С. Також в ній наявний вітамін В6, який сприяє якнайкращому засвоєнню білка (от чому квашену капусту корисно використовувати як гарнір до м`ясних страв). Крім вітамінів, квашена капуста містить багато нікотинової кислоти, що забезпечує нормальний перебіг життєво важливих клітинних процесів і додає блиску волоссю і міцності нігтям. Також квашена капуста багата такими мікроелементами, як калій, залізо, магній, цинк. Ще це чудовий профілактичний засіб проти виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки. Корисна вона і тим, що допомагає зберігати фігуру. Вона надовго створює відчуття ситості. Тартронова кислота, що міститься в ній, заважає перетворенню цукру й інших вуглеводів на жир.