Лист щастя із ДНР

2054 0

Ми у соцмережах:

Лист щастя із ДНР

Депутати Рівненської обласної ради злякалися, що до їхніх домівок можуть прийти… сепаратисти. У жах, як виявилося, частину обранців ввела Старобешівська районна громадська організація «Асоціація спорту, культури, екології та туризму АМАТОР», яка розіслала всім 64 депутатам Рівненської облради на електронки звернення у різкому тоні.

Лист «АМАТОР» звинуватив Рівненську обласну раду у спробі «підірвати Конституційну основу України». Причина — депутати мали на цій сесії розглядати (але перенесли на наступну) звернення до Кабміну з проханням обмежити підводне рибальство, бо є нарікання від рибоохорони і районних рад, що підводні мисливці браконьєрять і «розстрілюють» рибу у водоймах Рівненщини посеред ночі та на замовлення ресторанів. У листі «щастя», який підписаний головою організації Віталієм Коваленком, йдеться, якщо обласна рада буде надсилати звернення до уряду з вимогою суттєво обмежити чи заборонити підводне рибальство, то це буде спроба змусити Кабмін прийняти незаконне рішення. Бучинський

Олексій Бучинський
Олексія Бучинського, окрім цих слів, обурило, що у зверненні громадської організації навіть вказана стаття 109 Кримінального кодексу, за якою нібито можна притягнути депутатів — «Злочин проти основ національної безпеки України». Подібне на екологічній комісії облради днями говорив і президент Рівненської обласної федерації підводних видів спорту Сергій Партас, відстоюючи інтереси підводних мисливців. Тож Олексій Бучинський заявив, що СБУ має не лише перевірити, де в організації, зареєстрованій у селі Комсомольське Старобешівського району, взялися електронні адреси депутатів Рівненської облради, яких на сайті останньої не оприлюднювали, а й відслідкувати, який стосунок має до організації пан Партас. Однопартієць пана Бучинського зі «Свободи» Олександр Савчук додав, якщо нині на території ДНР легко дізнаються електронні адреси депутатів, то завтра знайдуть їхні домашні адреси. І не лише депутатів, а й усіх активістів. Те, що депутати просять зробити СБУ, за кілька хвилин вдалося з'ясувати журналістам «РВ». Ми всього лише набрали номер телефону, який вказаний у листі, і поспілкувалися із відправником. Віталій Коваленко, голова згаданої організації, виявився досить балакучим і охоче розповідав, з якою метою відправляв лист депутатам облради: — Сергія Партаса знаю давно, ми колись в одній федерації були, зараз також разом відстоюємо інтереси підводних мисливців, бо в Україні хтось хоче повністю заборонити підводне полювання. То в одному, то в іншому регіоні виникають ось такі спроби. Вважаємо, що це організовано. Якщо вночі хтось полює, то покарайте винних, а не намагайтеся заборонити всім займатися підводним полюванням. Так, лист дещо в різкому тоні, але по-іншому, вирішив, звернення не мало б ефекту. А так увагу депутатів привернув і вони розберуться у проблемі, перш ніж писати звернення в Кабмін. Електронні адреси мені допомогли знайти знайомі, все-таки підводних мисливців багато. На збір даних пішло трохи часу, але розсилати паперові листи було б значно довше. Та й хіба електронні адреси — це таємна інформація? Ніде у законодавстві такого немає. Наша організація справді зареєстрована у Комсомольському, але я сам — у Кривому Розі, підзвітний управлінню юстиції на Донеччині, але на підконтрольній Україні території. До речі, ходив у Криворізьке управління юстиції з проханням перереєструвати організацію тут, бо незручно зі звітами возитися в іншу область, але мені сказали, що чомусь не можуть це зробити. До речі, про домашні адреси, за які турбуються депутати. В Інтернеті є кілька ресурсів, на яких завантажена уся паспортна інформація українців — і місце народження, і місце офіційної реєстрації. Окрім того, Мін'юст відкрив реєстри нерухомості, тож при бажанні будь-хто може за хвилин 10 знайти адресу будь-кого із 64 обранців. І для цього шпигуном чи сепаратистом бути необов'язково.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також