Літній депрес

1174 0

Ми у соцмережах:

Літній депрес

Науковці назвали типові ознаки літньої депресії. Яскраве сонячне світло викликає знесилення. Дані досліджень свідчать, що надлишок сонячного світла може призводити до зниження виробництва гормону мелатоніну в організмі людини. Він відповідальний за баланс режимів сну й активності, збій у його виробленні викликає зміни в настрої, депресію.

Проблеми зі сном. Тривалість світлового дня влітку значно збільшується, і це може порушувати звичний цикл сну. При такому сезонному розладі перед сном люди починають відчувати приплив енергії й активності.

Підвищений рівень занепокоєння. «Жертви» афективного розладу влітку відчувають постійне роздратування. Для них дискомфортними стають спекотна погода, вуличний шум і активність, які закономірно збільшуються в цю пору року. Постійне нервове напруження дуже виснажує нервову систему і провокує погіршення фізичного самопочуття.

Поганий апетит. Ця проблема виникає як наслідок перерахованих вище факторів — в умовах постійного неспокою і дратівливості часто зникає нормальний апетит. Це пов'язано з впливом змін у виробництві гормонів на травну систему.

Але із закінченням літа самопочуття поліпшується. Як тільки дні стають прохолоднішими, а ночі — тривалішими, тривожність і дратівливість поступово зникають. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також