Мамчури і пам'ятник

2073 0

Ми у соцмережах:

Мамчури і пам'ятник

Встановивши пам'ятник Косміаді, міська влада думала, що так поставить крапку в задавненому спорі за шматок землі, що на вулиці 16 Липня у Рівному. Будівельники навіть встигли залити фундамент під майбутній пам'ятник. Але спритнішими виявились Мамчури.

Мамчури і пам’ятник Рівненський міський суд за позовом Мамчурів 23 травня зобов'язав призупинити всі роботи, поки суд розглядатиме інший позов — адміністративний, в якому Мамчури намагаються довести, що будівництво пам'ятника Косміаді незаконне. Бо ділянка, на якій його зводять, — спірна, кому має належати, досі встановлюють у судах. На публічній кадастровій карті так і зазначено, що власність не визначена. Окрім того, Мамчури у позові наполягають, що пам'ятник заважатиме їм діставатися до свого будинку, хоча до споруди — добрих 15 метрів, а поряд давно всі охочі припарковують свої авто. До слова, на пам'ятник з міського бюджету витратять 300 тис. грн., стільки ж — на благоустрій території поряд. Тендер на зведення постаменту управління культури не оголошувало. За словами Тараса Максименка, роботи виконує фірма, яка належить бізнесмену Пігалю. Тарас Максименко, начальник міського управління культури:

— Ми ставимо пам'ятник на землі, яка закріплена за залізницею, і маємо всі погодження від неї. Міська влада у 2015 році вже визначилася у цьому питанні — не віддавати земельну ділянку у власність Мамчурів. Невже Мамчури думають, що міські депутати цього скликання змінять свою думку? На підставі того, що мають нерухомість, місто їм би виділило землю під будинком і кілька метрів навколо, але ж не 10 соток до самої дороги! Як тільки ми почали виготовляти проект цього пам'ятника і розпочали його будівництво, нам одразу ж взялися ставити палки у колеса. Невже місто вже не має права поставити пам'ятник на своїй землі тільки тому, що якийсь громадянин хоче її собі у власність?
Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного:
— Пам'ятник Косміаді — це маленький подарунок міста і архітектору, і його доньці, яка хоче передати у Рівне роботи батька. Ділянку на 16 Липня обрала Спілка художників, але всупереч рішенню суду діяти не будемо. Будемо радитися з Надією Косміаді та художниками, можливо, буде запропонована інша ділянка.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також