Матвієнко на нараду не поїхав, бо... вірний Семенюк

1784 0

Ми у соцмережах:

Матвієнко на нараду не поїхав, бо... вірний Семенюк

Начальник регіонального відділення Фонду держмайна України у Рівненській області Віктор Матвієнко й наміру не мав брати участі в нараді, яку прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та призначений нею в. о. начальника ФДМУ Андрій Портнов планували провести з керівниками регіональних відділень у вівторок. У боротьбі між Президентом та прем’єр-міністром за вплив над ФДМУ п. Матвієнко обрав сторону першого і підтримує його версію: начальником Фонду залишається соціалістка Валентина Семенюк-Самсоненко.

Нагадаємо, нараду з керівниками регіональних відділень прем’єр-мінистр України Юлія Тимошенко спершу планувала провести 29 квітня, а потім перенесла її на 6 травня. Кажуть, вона доручила головам облдержадміністрацій забезпечити явку місцевих керівників від ФДМУ. Секретаріат Ющенка в боргу не залишився. Як заявив Андрій Портнов, керівник Секретаріату Президента Віктор Балога розіслав головам ОДА лист зі своєю вимогою: «Довести до начальників регіональних відділень ФДМУ, що на нараду до прем’єр-міністра не потрібно їхати».

Коментар Віктор Матвієнко, начальник регіонального відділення ФДМУ в Рівненській області: — Жодні офіційні документи про проведення наради до мене як з ФДМУ, так і з Кабміну не надходили, а те, що лунали окремі заяви по телевізору... Також не було жодного тиску з облдержадміністрації, ніхто мені нічого такого не казав, скажімо, щоб я «за» чи «проти». Єдине, заступник голови облдержадміністрації поцікавився моєю думкою з приводу протистояння перших осіб держави навколо ФДМУ. Я ж відповів, що, як начальник регіонального відділення, служу винятково народу та інтересам держави, не граю в жодні ігри і разом з ввіреним мені колективом добросовісно виконуємо покладені на нас обов’язки. Доказом тому слугує, зокрема, той факт, що з початку року наше регіональне відділення спрямувало до держбюджету майже 21 мільйон гривень. Я не можу і не хочу давати оцінок вищим посадовим особам держави, але все ж таки зауважу, що на сьогодні легітимним начальником ФДМУ є не хто інший як Валентина Семенюк-Самсоненко. Оскільки Президент України Віктор Ющенко своїми указами скасував розпорядження Кабміну про її відсторонення від посади і про службове розслідування її діяльності. Відсторонення п. Семенюк-Самсоненко від виконання повноважень голови ФДМУ опротестувала й Генеральна прокуратура України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також