Медові правила

6022 0

Ми у соцмережах:

Медові правила

Щоденне вживання меду — це безсумнівна користь. Але як правильно його їсти, щоб не нашкодити організму?

Головна умова при споживанні меду — помірність. Середня добова норма для дорослої здорової людини — 1-2 ст. л., для дитини — 1-2 ч. л. Цієї дози достатньо, щоб організм поповнився вітамінами і корисними мікроелементами.

Мед потрібно приймати натщесерце вранці або за півгодини до обіду чи вечері. З'їдений зранку продукт наповнить тіло силою, бадьорістю, енергією і налаштує на робочий лад. Вечірній прийом меду особливо показаний для тих, хто страждає від безсоння.

Щоденне вживання меду зміцнить імунітет, вбереже від простудних недуг взимку і допоможе позбутися від існуючих захворювань.

Ні в якому разі не можна розтоплювати мед при температурі вище 40оC і не додавати в гарячі рідини. Річ у тім, що при сильному нагріванні продукт виробляє потужний канцероген — оксиметилфурфурол, втрачаючи свою корисну дію. До того ж прийом великої кількості меду з гарячим чаєм спричиняє велике навантаження на серце.

Взявши мед в рот, не поспішайте відразу проковтнути його, а потримайте кілька хвилин, повільно розсмоктуючи і насолоджуючись смаковим букетом. Саме в порожнині рота з продукту виділяються ферменти, які сприяють швидкому засвоєнню вуглеводів і солодких речовин. А потрапляючи в шлунок, вони провокують процеси бродіння.

Після вживання продукту обов'язково почистіть зуби або прополощіть рот, інакше може розвинутися карієс.

Вживання меду за півгодини до їди має потужну цілющу дію. Тоді як поїдання меду разом з основною їжею додасть зайвих кілограмів, погіршить процеси травлення і стане на заваді засвоєнню корисних речовин, що в ньому містяться.

При нормальній кислотності шлункового соку мед слід вжити за півгодини-годину до їди. При зниженій — за 10-15 хв., розчинивши його в холодній воді. При підвищеній кислотності (печії) — за 1,5 год. Мед у цьому випадку слід розводити в теплій воді.

Мед протипоказаний при алергії на квітковий пилок і продукти бджільництва. До групи ризику також входять люди, які страждають на гострий гастрит або панкреатит, виразкову хворобу шлунково-кишкового тракту, жовчно- і сечокам'яну хворобу, лихоманку (коли температура тіла перевищує 38оC).

Дітям до двох років їсти мед категорично заборонено через можливу алергічну реакцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також