Місто без голови

2911 0

Ми у соцмережах:

Місто без голови

Ось уже скоро рік, як міський голова Віктор Чайка перебуває на лікарняному. Востаннє після майже двомісячного відновного лікування після операції його бачили на роботі у липні минулого року. Тоді міський голова провів сесію міськради та засідання міськвиконкому і знову повернувся на лікування. З тих пір громадськість Віктора Чайку не бачила, а його заступники лише час від часу скупо інформували журналістів про місцеперебування та стан здоров’я міського голови.

— Віктор Чайка знову перебуває у Німеччині. Там він проходить четвертий чи п’ятий курс лікування, — повідомила у вівторок заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко. Коли міський голова зможе повернутися на роботу і чи збирається це робити — у міській владі не каже ніхто. Щоправда, час від часу чиновники розповідають, що Віктор Чайка постійно цікавиться життям міста, з ним погоджують бюджет, узгоджують ті чи інші проблемні питання. Тим часом, містом керують заступники міського голови, а його обов’язки виконує секретар міськради Юрій Торгун. «Ми Торгуна на цю посаду не обирали», — каже дехто з городян і дивується, чому ніхто не ініціює питання про дострокове припинення повноважень міського голови і нові вибори, раз Віктор Чайка у зв’язку зі станом здоров’я не може виконувати свої обов’язки. Ми поцікавилися у голів фракцій у міській раді, чи не збираються вони порушувати це питання, адже воно належить до компетенції депутатів.

Коментарі Віталій Першогуба, голова фракції БЮТ: — Наша фракція не збирається цього робити, адже у грудні Віктор Чайка виходив на роботу. Тож доки законні терміни перебування його на посаді не закінчаться, ми це питання не порушуватимемо. Бо Віктор Чайка — це заслужений голова, який користується великою повагою та авторитетом у місті. Тим паче, що він хворіє, а ми його у цей час будемо знімати? Якось негарно з моральної точки зору буде. Що стосується пана Торгуна, то, звісно, нас не дуже влаштовує те, що фактично нині він керує містом, адже його народ на цю посаду не обирав. Але оскільки більшість у міській раді його підтримала на посаду секретаря, значить, він має якийсь карт-бланш. Володимир Воловодік, голова фракції СПУ: — Ні, поки що не збираємося ініціювати розгляд питання про припинення повноважень міського голови. Хоча розмова на цю тему в нас уже була. Ми говорили, що пора проводити перевибори. Але спеціально на засіданні фракції це питання не порушували. Будемо ініціювати збори фракції, тоді поставимо його на обговорення. Чи влаштовує нас перехід повноважень міського голови до Торгуна? На це запитання не можу дати відповіді. Торгун перебуває нині фактично на двох посадах — і голови міськради, і секретаря. Цього не повинно бути. Секретар повинен займатися своїми питаннями. Олексій Губанов, голова фракції Партії регіонів: — Ні в якому разі не ініціюватимемо розгляд питання про припинення повноважень міського голови. Навпаки, бажаємо Віктору Чайці видужати і швидше повернутися на робоче місце. Таке рішення Чайка заслужив, і вважаю, що жодна пузата сволота у міській раді не повинна говорити про припинення його повноважень. Розмови такі недоречні. Що стосується виконання повноважень міського голови Юрієм Торгуном, то це все в рамках закону. Сергій Васильчук, голова фракції «Наша Україна»: — Не збираємося порушувати це питання. Адже знаємо, що Віктор Чайка — людина на своєму місці, й віримо, що він повернеться до роботи і всім буде від цього краще. Чайка має великий авторитет і досвід. А містом нині керують його заступники. Вони працюють за своїми напрямами. Має свої обов’язки і секретар міськради Юрій Торгун, який виконує одночасно певні обов’язки міського голови. Ми всі намагаємося допомагати одне одному. Також містом керує міська рада, міськвиконком. Голова фракції УНП Іван Турко від коментарів відмовився.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також