Кисломолочні продукти покращують пам`ять, мислення, увагу, психомоторну координацію, мову. До такого висновку дійшли учені з Університету Південної Австралії. У дослідженні взяли участь близько 1 тис. добровольців.
Кисломолочні продукти покращують пам`ять, мислення, увагу, психомоторну координацію, мову. До такого висновку дійшли учені з Університету Південної Австралії. У дослідженні взяли участь близько 1 тис. добровольців. Вони розповіли про свій раціон і пройшли тести на когнітивні здібності. Фахівці виявили, що щоденне вживання цих продуктів сприятливо впливає на когнітивні функції людини. Раніше вчені довели, що кальцій, сироватковий протеїн, вітамін D, магній, що містяться в молочних продуктах, сприяють нормалізації ваги, знижують ризик діабету і гіпертонії. Позитивний вплив на пам’ять і мислення — новий аргумент для регулярного вживання цих продуктів.