Муляренко віддав землю Тараканівського форту

2749 0

Ми у соцмережах:

Муляренко віддав землю Тараканівського форту

Майже 64 гектари під Тараканівським фортом і навколо нього у Дубенському районі за розпорядженням голови Рівненської ОДА перейшли у постійне користування військовикам. В ОДА називають такий крок стратегічним. Мовляв, без цього розпорядження зробити форт туристичним не вдалося б.

Землю під Тараканівським фортом у постійне користування передали квартирно-експлуатаційному відділу, який опікується майном Міністерства оборони на Рівненщині. Призначення ділянки, як прописано у розпорядженні Олексія Муляренка, — «для обслуговування будівель та споруд військового містечка № 13».

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко запевняє: розпорядження не означає, що обласні посадовці відмовилися від ідеї забрати Тараканівський форт з власності Міноборони і перетворити його на «туристичну мекку». За словами п. Тимошенка, досі земля під фортом не була належним чином оформлена, а без документів на землю передача форту з власності Міноборони у комунальну власність Рівненської облради неможлива.

Тараканівський форт

Щоб оформити документи на землю, міністерству знадобилося півтора року. Скільки часу займе передача форту — ніхто не прогнозує. Втім, військовики уже мають свої вимоги.

— Фактично, тепер ніщо не заважає міністерству винести на розгляд Кабміну проект про передачу форту в комунальну власність облради, — зазначає Ігор Тимошенко. — Міноборони принципово вирішило, що форт йому не потрібен, але ще роздумує, чи передавати нам усю землю чи лише частину. Міністерства неохоче роздають землі, що в їхньому підпорядкуванні, але нас цікавить уся ділянка, бо без неї буде важко розвивати туристичний комплекс, не вдасться розвинути інфраструктуру.Голова ОДА ледь не щомісяця надсилає листи до Міноборони, щоб пришвидшити процес. Поки не буде передано комплекс, не можемо вести серйозні переговори з інвесторами, без яких відновити форт не вдасться. Адже лише на консервацію будівель потрібно кілька мільйонів гривень.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також