На «комуналку» є 93 мільйони

1253 0

Ми у соцмережах:

На «комуналку» є 93 мільйони

Цьогоріч у 42 будинках у Рівному ще зроблять капітальні ремонти за бюджетні кошти. Очевидно, це буде зроблено востаннє — надалі це буде клопіт ОСББ.

стик 1 — Так, з 1 липня держава забороняє місту напряму фінансувати житлові будинки, бо ті стають власністю їхніх мешканців, — пояснює Сергій Паладійчук, голова депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та комунальної власності. - Хоча деякі з них перебувають у такому стані, що почнуть руйнуватися, якщо нічого не зробити. Тому ми передбачили кошти на перше півріччя на капітальні ремонти у 42 будинках. Перелік проблемних місць укладали, зважаючи на скарги рівнян та на вказівки комунальників, бо це вже було питання не комфорту, а безпеки. А надалі на такі ремонти виділятимуть кошти з бюджету на умовах співфінансування з мешканцями будинків. І можливо, це буде навіть краще, бо тоді мешканці вже самі обиратимуть підрядника. Голова комісії повідомив, що детальна інформація про всі видатки з бюджету за кілька тижнів з'явиться на сайті міської ради. А поки що для читачів «РВ» Сергій Паладійчук розповів про основні видатки на комунальну галузь:

— Загалом цьогоріч галузь ЖКГ буде профінансовано не гірше, ніж торік — маємо на це майже 93 млн. гривень з бюджету розвитку та вільних залишків від минулорічних проектів. Найперше, збудуємо у Рівному не менше 40 нових дитячих майданчиків, використавши майже півтора мільйона гривень. Ще суттєва річ для рівнян — освітлення дворів, на що передбачено декілька мільйонів. Візьмемося також за недобудований корпус поліклініки на вул. Драгоманова, плануємо цього року нарешті ввести його в експлуатацію. Також виділяємо 800 тисяч на освітлення 60-70 пішохідних переходів, щоб на них менше травмувалися люди і не було випадків, коли водій у темряві збив пішохода. Перелік таких небезпечних місць ми складали спільно з відділом превентивної діяльності поліції та громадськими активістами. Перших 40 переходів уже відібрано, а решту визначимо на засіданні через місяць. Міський бюджет візьме на себе капремонт і технічний аудит ліфтів у житлових будинках, бо самотужки мешканці його не подужають — це обійдеться у 4,5 млн. гривень. Будемо прокладати інженерні мережі, зокрема, кілька каналізаційних систем — на вул. Коновальця, в районі пивзаводу та інших місцях. Зокрема, й у районі біля Басівкутського озера — тоді за рік-два вирішимо й екологічну проблему, бо через хаотичну та неконтрольовану забудову берегової лінії вміст септиків разом з фекаліями часто скидають просто у воду. Всі ці «каналізаційні» роботи обійдуться бюджету у близько 3 млн. гривень. Заклали кошти і на декілька важливих покупок для Рівного. Одна з них — новий німецький асфальтоукладник, який дозволить швидше і якісніше робити дорожнє покриття, бо стара техніка уже фізично і морально застаріла. Такий агрегат коштує 4-4,5 млн., ми купимо його через тендер.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також