На курорт. Туди, де танки

1192 0

Ми у соцмережах:

На курорт. Туди, де танки

Масові протести, мародерство, силове протистояння та сотні загиблих і тисячі поранених в Єгипті не відбили в рівнян бажання відпочити саме в цій країні. З багатьох мешканців області, які в числі 7,5 тисячі українців перебувають на курортах Таби, Хургади та Шарм-ель-Шейху, жоден не квапиться повернутися додому до закінчення терміну путівки.

Масові протести, мародерство, силове протистояння та сотні загиблих і тисячі поранених в Єгипті не відбили в рівнян бажання відпочити саме в цій країні. З багатьох мешканців області, які в числі 7,5 тисячі українців перебувають на курортах Таби, Хургади та Шарм-ель-Шейху, жоден не квапиться повернутися додому до закінчення терміну путівки. Також, попри настійливі рекомендації Міністерства культури і туризму, Державної служби туризму і курортів і Міністерства закордонних справ України не здійснювати подорожі до Арабської Республіки Єгипет, рівняни й далі не відмовляються від запланованого відпочинку на єгипетському узбережжі Червоного моря.

Коментарі Олександра Коваленко, директор туристичної фірми «Олександра»: — Десятки людей, яких ми відправили в Єгипет, зараз відпочивають на курортах Шарм-ель-Шейху та Хургади. Телефонний зв’язок з ними є, і вони кажуть, що там все спокійно. Інші відпочивальники днями повернулися з єгипетського курортного містечка Таби і розповіли, що якби не дзвінки занепокоєних рідних і близьких, то вони б і не знали, що в тій країні відбувається. Тобто нашим клієнтам ніщо зараз в Єгипті не загрожує, а якби виникла необхідність їхньої евакуації, ми б за власний рахунок негайно їх звідти вивезли. Проте досі ніхто не захотів перервати свій відпочинок, а також жоден з рівнян, які купили путівки, не відмовився їхати на єгипетські курорти. І не тому, що боїться втратити гроші, оплачені за путівку, бо у нашій фірмі існують певні механізми їхнього повернення. Просто люди вже налаштувалися на відпочинок і впевнені, що нічого їм не загрожує. Щоправда, ми з власної ініціативи тимчасово припинили бронювання по цій країні. Натомість пропонуємо за ті ж гроші рівноцінний відпочинок в інших країнах. Михайло Будній, директор туристичної агенції «Пульсар-тур»: — Революція, масові протести, заворушення — це ж все за 400-500 кілометрів від єгипетських курортів. А якщо на окремих з них і з’явилися танки, то тільки для того, щоб підвищити безпеку туристів. І наші люди це розуміють, спокійно продовжують відпочивати, ніхто не рветься додому. В неділю через нашу фірму ще з десяток рівнян полетіли відпочивати в Єгипет, у понеділок тільки двоє попросили про перенесення туру на пізніше. Мене ж найбільше у ситуації, яка склалася, дивує позиція нашого МЗС. Якщо дійсно там виникла проблема, то організовуйте термінову евакуацію всіх наших співгромадян і забороніть іншим туди їхати, а не обмежуйтесь нечіткими рекомендаціями. Якщо повідомили, що послали літак за українцями, то зазначте, що мова йде про евакуацію з Каїру сімей наших дипломатів і працівників «Нафтогазу», а не туристів з курортів. А якщо таки хочете насправді утримати наших туристів від відпочинку в цій країні до повної стабілізації ситуації там, то продумайте механізм відшкодування зазнаних ними витрат. Бо якщо людина відмовляється від поїздки в останній момент, коли гроші вже пішли на оплату авіаквитків та готелю, то в більшості випадків оператор туристичного бізнесу нічого вже їй повернути не зможе.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також