На митниці не колядують

4224 0

Ми у соцмережах:

На митниці не колядують

Сумнозвісний суддя із Львова, в якого під час обшуку знайшли купу грошей, сказав з переляку, що він ці гроші «наколядував». У керівника Рівненської митниці Олега Вавровського (на фото) обшуку не було — гроші знайшли у його батьків. Тож аби пояснити походження чималих сум, у пана начальника були і час, і натхнення. Спростувати чи підтвердити виправдання Олега Вавровського нескладно будь-якому оперативнику за допомогою усім добре відомих слідчих дій. Судячи із того, що підозрювані у корупції митники досі не затримані і спокійно дають пояснення, у відділі власної безпеки місцевої фіскальної служби або оперативників немає, або ці оперативники не знають як слід своєї роботи. А може, «ощадливі» батьки головного митника області вже встигли із кимсь поділитися?

Олег Вавровський_cr

Олег Вавровський_2
Олег Вавровський
Обшуки минулої середи провели оперативники не тільки у квартирі батьків начальника Рівненської митниці Олега Вавровського, а й у квартирі інспектора митниці Руслани Полюхович. З обох помешкань слідчі вилучили десятки тисяч доларів та євро на загальну суму понад 1,5 млн. грн. У ДФС готують клопотання про оголошення підозри Олегу Вавровському у корупції, бо впевнені, що майно та гроші його батьків — наслідок незаконної діяльності сина. Відділ власної безпеки головного управління Державної фіскальної служби України у Рівненській області проводить розслідування на Рівненській митниці вже кілька місяців. За фактами зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди. В офіційному поясненні йдеться, що деякі підприємці під час митного оформлення транспортних засобів не сплачували в повному обсязі митні платежі до бюджету, натомість, "дякували" начальнику митниці. Із обшуканих квартир вилучили 59,7 тис. доларів та 1,15 тис. євро. Дозвіл на обшук видавав Шевченківський районний суд Києва. Митниця обшук 03 Тарас Цибулін, начальник відділу власної безпеки ГУ ДФС у Рівненській області:
— Під час слідчих дій ми стежили за начальником Рівненської митниці. Після зустрічей із суб'єктами ЗЕД (зовнішньоекономічної торгівлі) він їхав до батьків, під час останнього разу — до Руслани Полюхович, а тому ми і прийняли рішення про проведення обшуків у цих двох квартирах. Вилучені гроші долучили до матеріалів справи як доказ. Наразі ми готуємо клопотання про оголошення підозри і Олегу Вавровському, і Руслані Полюхович за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Проте слідчий суддя Шевченківського райсуду Києва має перекваліфікувати провадження за статтею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Додам, що ми перевіряємо дані про те, що у батьків начальника митниці, які ніде не працюють, є кілька об'єктів нерухомості, зокрема у Києві.
Митниця обшук 02 Олег Вавровський, начальник Рівненської митниці, який вже довгий час на лікарняному:
— У квартирі моїх батьків на вулиці Гагаріна я вже років 20 не живу, там немає ні моєї зубної щітки, ні жодної особистої речі. Мало того, написали, що їм невідомо, де я проживаю, хоча моя адреса вказана всюди — у паспорті, у відділі кадрів. На запитання батька, чого вони прийшли до нього, сказали, щоб у сина спитав і додали, що я вже ув'язнений. Батькові "швидку" довелося викликати. До грошей, які вилучили, я жодного стосунку не маю. Дружина батька Люба — не моя рідна мати. Під час обшуку забрали її заощадження, а це близько 15 тис. умовних одиниць, та батькові — близько 25 тис. у.о. Батько, який був кадровим військовим, недавно квартиру продав у новобудові, окрім того, недобудовану хату на вулиці Вінницькій, мав також вклад в одному з банків, які ліквідували, тож недавно отримав назад свої гроші і поміняв одразу гривні на долари. У Люби був спадок. Проте під час обшуку батькам сказали, що надійшов лист від свідомих громадян, в якому йшлося, що я зберігають кошти у них. Лист відмовилися показувати. Слухати, що це їх власні збереження, слідчі не стали. У Руслани вилучили якусь не надто велику суму. Гроші їй передали батьки з Дубровиці, бо мали підшукати квартиру для родича, що переселяється у Рівне. Адвокати наразі готують оскарження дій слідчого.
Митниця обшук 01
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також