На Рівненщині судитимуть диверсанта з Одещини, який хотів залишити рівнян без води

1623 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судитимуть диверсанта з Одещини, який хотів залишити рівнян без води

Слідчим відділом УСБ України в Рівненській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 44–річного жителя Одеської області Олександра Безручка, якому інкримінують вчинення державної зради та закінчений замах на диверсію. Він мав завдання: підірвати Горбаківсько-Гориньградський водозабір, який забезпечує питною водою половину Рівного.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, у травні 2020 року з власної ініціативи намагався встановити контакт зі співробітниками спецслужб Російської Федерації та у подальшому вийшов на зв'язок з особою, яка представилась працівником ФСБ РФ. Після чого, на виконання завдання зазначеної особи, обвинувачений збирав і передавав детальну інформацію про один з військових об'єктів на території Одеської області.

Також чоловік, з метою ослаблення держави, 12 вересня 2020 року за завданням свого куратора, шляхом дистанційного підриву, намагався знищити один з об’єктів критичної інфраструктури «Рівнеоблводоканалу», що має важливе народногосподарське значення, під час чого і був затриманий.

Оперативний супровід з викриття злочинної діяльності вказаної особи забезпечувався відділом контррозвідки УСБ України в Рівненській області.

За вказані дії обвинуваченому, який раніше вже був судимий за розбійний напад, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте більше: Диверсанта затримали у Рівному, бо був «під ковпаком»

Голова ради ветеранів зробив заяву: «Російським диверсантам у Рівному не місце»

Захисник ворожого розвідника-диверсанта просив суд зменшити клієнту у п`ять разів суму застави, щоб той зміг вийти на волю

Диверсант ще два місяці проведе в СІЗО


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також