На Рівненщині запроваджують нову послугу для вразливих сімей з дітьми

1336 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині запроваджують нову послугу для вразливих сімей з дітьми

У Рівненській області почали впроваджувати послуги патронату, які передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною чи її батьками складних життєвих обставин.

За оцінкою Служби у справах дітей Рівненської ОДА, щороку в середньому 220 дітей на Рівненщині набувають статусу "дитини-сироти" або ж "дитини, позбавленої батьківського піклування".

“Завдяки патронату мінімум третина з них могла б потенційно уникнути набуття такого статусу та залишитися у своїй біологічній сім'ї. Адже патронат є комплексною послугою, яка працює не лише з дитиною та її проблемою, але й допомагає батькам дитини підвищити свою спроможність належним чином дбати про власних дітей», - говорить Віктор Марчук, начальник обласної служби у справах дітей.

Актуальним питанням запровадження патронату над дитиною саме для Рівненської області є пошук, відбір та навчання безпосередніх надавачів цієї послуги – патронатних сімей, що складаються з патронатних вихователів та їхніх добровільних помічників. 

Оскільки саме патронатний вихователь є ключовим спеціалістом, який допомагає дитині у подоланні стресу, зумовленого складними життєвими обставинами у рідній родині, він повинен мати високий рівень професійності та ґрунтовну педагогічну підготовку.

Майбутні патронатні сім’ї проходять навчання за спеціальною програмою. Кошти на оплату їхньої діяльності виділятимуть з місцевих бюджетів.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також