На Рівненській АЕС зупинили один з енергоблоків

4288 0

Ми у соцмережах:

На Рівненській АЕС зупинили один з енергоблоків

Енергоблок №1 Рівненської АЕС відключають відповідно до графіку для проведення середнього планово-попереджувального ремонту. Він не працюватиме 45 календарних діб.

 Під час ремонту будуть проведені регламенті роботи на основному обладнанні, а саме:

  • середній ремонт реактора;
  • поточний ремонт турбіни турбоагрегату ТА-1;
  • капітальний ремонт генератора турбогенератора ТГ-1;
  • середні ремонти турбіни та генератора турбогенератора ТГ- 2;
  • капітальний та поточні ремонти парогенераторів;
  • капітальний, середні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів.

Також на енергоблоці №1 буде проведено низку понадрегламентних робіт, зокрема заміну патрубків системи управління та захисту (за результатами контролю); переведення ущільнень люк-лазів парогенераторів на розширений графіт; ремонт трубопроводів технічної води «відповідальних споживачів» вентиляційних систем реакторного відділення. В рамках підвищення надійності головних циркуляційних насосів проводитиметься заміна нажимних фланців та направляючих апаратів; вузла кріплення робочого колеса та заміна самого робочого колеса.

Крім того, під час ППР на енергоблоці №1 заплановані роботи з реконструкції та модернізації, а саме з модернізації системи автоматичної пожежної сигналізації приміщень реакторного та турбінного відділень; модернізації акумуляторного господарства системи безпеки (в частині заміни АБ-ДГ-11, АБ-ДГ-12, АБ-ДГ-13) та модернізації системи збудження ТГ-1.

Довідка. Рівненська атомна електростанція (РАЕС) розташована на північному заході Рівненської області в м. Вараш. На РАЕС експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також