Напередодні операції: страх, що щось піде не так

1068 0

Ми у соцмережах:

Напередодні операції: страх, що щось піде не так

Страх відчуває мало не кожен пацієнт перед тим, як його відвезуть в операційну. І це, кажуть фахівці, нормально, адже всі ми боїмося невідомого. Як же морально підготуватися до хірургічного втручання? Передусім, необхідно знайти свого лікаря, якому ви до-вірятимете.

Важливо знати, що буде відбуватися з пацієнтом, почи-наючи від приймального відді-лення й закінчуючи післяопера-ційним періодом. У приймальному відділен-ні пацієнту оформляють історію хвороби. Після цього він про-ходить необхідні обстеження та консультації, а далі — поступає у хірургічне відділення, де дізна-ється про розпорядок дня і пра-вила перебування у стаціонарі. Операцію йому проведуть на-ступного дня, й це, мабуть, най-більш бентежний період пере-бування у медзакладі.

Чого пацієнти бояться найбільше? Це може бути біль — од-нак завдяки сучасним методам анестезії болю людина не від-чує. Дехто переживає, що «не зможе перенести наркозу», але якщо дотримуватися всіх реко-мендацій лікаря, проблем ви-никнути не повинно. Багато побоюється, що «щось може піти не так» — ризик є завжди, але це питання довіри до лікаря.

Більшість неприємних або навіть небезпечних ситуацій, які можуть виникнути у ході опера-тивного втручання, лікарі мо-жуть спрогнозувати та в разі їх виникнення швидко розв’язати проблему.

Безпосередньо перед опера-цією лікуючий лікар й анестезіо-лог ще раз проводять розмову з пацієнтом, після чого відвозять його в операційну, де до нього під’єднують різне обладнання, яке протягом втручання буде моніторити показники організ-му. Далі на людину накладають інгаляційну маску, і вона пори-нає у глибокий сон. Тривалість його залежить від обсягу опе-рації.

Після того, як медики за-кінчать свою роботу, пацієнта, який успішно вийшов з наркозу, відвезуть у палату. Втручання — позаду. Наступний етап — піс-ляопераційний період, який кожен проходить індивідуаль-но.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також