Навіщо Корилкевичу державна служба?

4121 0

Ми у соцмережах:

Навіщо Корилкевичу державна служба?

Указом Президента України на посаду голови Дубенської райдержадміністрації призначено Данила Корилкевича. Це стало певною несподіванкою, адже після того як Данило Корилкевич, який відгукується також на імя Богдан, залишив посаду голови Рівненської обласної ради, його не без підстав вважали одним із найбагатших українців. Для людини такого масштабу у віці шістдесяти років посада районного керівника може бути цікавою або через зовсім погані справи у бізнесі, або через поклик душі, яка вимагає робити добро для рідного краю.

Звісно, що сам Данило Корилкевич, коментуючи своє призначення, схилявся до другої версії: — Мої перші кроки на новій посаді — це виконання тих обіцянок, які я давав виборцям з Дубна, коли йшов на вибори до обласної ради. А це — дороги, заробітна плата, щоб всі сплачували податки та ін. Що стосується кадрових змін, то зараз сказати нічого не можу. Всіх людей я тут знаю, але якщо будуть погано працювати, то зміню. Щодо призначення своїх заступників, то про це розповім десь через тиждень. За інформацією журналу «Фокус», статки Корилкевича оцінюються у 121 мільйон доларів, він входить у список 200 найбагатших українців, займаючи в ньому 99 місце. До останнього часу Данило Корилкевич вважався власником контрольного пакета акцій компанії «Дакор Агро Холдинг», зареєстрованої на Кіпрі. Холдинг об’єднує 4 діючі цукрові заводи, розташовані в трьох областях України, 30 сільськогосподарських підприємств, що контролюють понад 100 тис. гектарів землі, вапнякові та піщані кар’єри, автотранспортне підприємство, завод з виробництва альтернативного палива, елеватор та інші підрозділи. Зокрема, в об’єднання входять Дубенський та Острозький цукрові заводи, розташовані на Рівненщині. Щоправда, як повідомляли у березні цього року спеціалізовані ЗМІ, «Дакор Агро Холдинг» з «борговим навантаженням» перебуває у стані продажу іншому власнику — Олегу Бахматюку, який володіє агрохолдингом «Ukrlandfarming» та нещодавно купленою у рівненського бізнесмена Віталія Цехмістренка компанією «Райз». Кажуть, у власності сім’ї Корилкевичів у результаті цієї угоди залишиться тільки молочний та готельний бізнес, а також кар’єри з видобутку щебеню — саме ці галузі вони мають намір розвивати.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» Після призначення головою ОДА Василя Берташа за його ж поданням головою Дубенської райдержадміністрації стала Ольга Підкидач, однак у лютому цього року її спочатку звільнили з посади керівника адміністрації, а пізніше призначили начальником обласного управління праці та соціального захисту населення. Тож Данило Корилкевич прийшов уже на вакантну посаду голови району.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також