Не залишив матір. Хоча сам її вбив

4691 0

Ми у соцмережах:

Не залишив матір. Хоча сам її вбив

Багато несподіванок приховують від світу стіни багатоповерхових житлових будинків, в яких за кожними дверима — люди. Нікого тепер не здивуєш тим, що померла людина не один день лежить у зачиненій квартирі, аж поки її не знайдуть. Інша справа, коли труп за зачиненими дверима знаходиться разом із живою людиною. Коли ж ця людина є вбивцею — це вже випадок рідкісний. Про нього і розкажемо.

Люди із невлаштованим життям, які змушені жити в одній квартирі, а головною розвагою мають горілку, рано чи пізно починають одне одного дратувати. Як наслідок — сварки, що не завжди закінчуються мирно. У міліцейському архіві тисячі подібних справ, які закінчилися або бійкою, або каліцтвом, або навіть убивством. Родина Стратіїв, що мешкала у Рівному на вулиці Вербо­вій, 46, була у цьому сенсі типовою. Мати Надія працювала бухгалтером у ЖЕКу, а її син, 25річний Дмитро, заробляв на життя, працюючи на будівництві. Спосіб життя матері й сина відрізнявся і поступово ставав нестерпним для обох сторін. Одна із сварок закінчилася тим, що Дмитро, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спочатку побив, а потім на смерть задушив свою матір. Чи то злякавшись скоєного, чи з якої іншої причини Дмитро вирішив із квартири не виходити. Упродовж чотирьох діб він періодично вмикав у квартирі газ і пив горілку. І того й іншого у квартирі вистачало. Коли сусіди, почувши запах газу, викликали аварійну службу, увійти до квартири через двері виявилося неможливим. Рятувальник Віктор Міщук вліз до помешкання через вікно. Він не міг знати, хто знаходиться у квартирі, і тому, перекривши газ, спочатку побачив лише закривавлений труп Надії Стратій. У цей час на рятувальника кинувся із ножем нетверезий Дмитро, і тільки добра спортивна підготовка врятувала життя рятувальника Міщука. Убивцю було знешкоджено, квартиру провітрено, труп відвезено до моргу. Сусіди можуть бути якийсь час спокійними. Чому якийсь час? Тому що за кожними дверима багатоквартирного будинку — люди, які не завжди живуть разом із власної волі.

Коментарі Марія Чумак, сусідка: — Востаннє я бачила Надію у неділю. Вона була у гарному настрої. Зателефонувала їй у понеділок. Вдень Надія взяла трубку, а вже увечері ніхто на дзвінки не відповідав. Я подумала, що вона вже лягла спати. Назавтра знову ніхто не відповів. Я подумала, що її син здав телефон на ремонт. А у п’ятницю ввечері на сходах запахло газом. Викликали рятувальників. Григорій Зарічнюк, начальник міськвідділу міліції: — Дмитро Стратій одразу ж зізнався в убивстві своєї матері. Казав, що потім хотів покінчити з життям самогубством. Тому і відкрив газ. Але в останню мить йому не вистачило мужності вчинити самогубство. Зараз Дмитро перебуває під вартою, очікуючи результатів розслідування. Поводиться спокійно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також