Небезпечне сусідство

1388 0

Ми у соцмережах:

Небезпечне сусідство

Різні продукти, що містять білок, вимагають різних травних сполук в організмі, а також різної кількості часу на їхнє перетравлювання. Наприклад, не варто їсти омлет із сиром і м'ясом. Краще приготувати вегетаріанський омлет.

Молоко в поєднанні з будь-якими іншими продуктами іноді призводить до несподіваних наслідків, аж до розладу шлунка. В жодному разі не варто пити молоко після вживання редиски та часнику. І ніколи не запивайте молоком кислі продукти і фрукти!

Чай, кава, алкогольні та безалкогольні напої у поєднанні з твердою їжею перешкоджають нормальному травленню. Будь-яка рідина розріджує ферменти, тому організму складно перетравлювати білки, жири і вуглеводи.

Свіжоприготовлені страви (гарячі!) легко засвоюються організмом. А одночасне вживання холодної води пригнічує можливості травлення і призводить до неефективного, неповного перетравлювання. Тому організму доводиться працювати набагато інтенсивніше.

Фрукти швидко переходять у кишечник, де легко засвоюються і перетравлюються. Якщо ж змішувати вживання фруктів з іншою їжею, то вони створять кисле середовище в шлунку, що утруднить травний процес.

Навіть якщо у вас дуже хороший холодильник, все одно з часом їжа втратить свої корисні властивості.

Поєднання продуктів харчування на різних етапах свіжості (приготування) робить травний процес складнішим. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також