Ні грошей, ні начальника

996 0

Ми у соцмережах:

Ні грошей, ні начальника

Служба автомобільних доріг у Рівненській області, через яку щороку проходять мільйонні суми на ремонт доріг області, уже три тижні без керівника. Юрій Проник, який був на посаді п'ять років, написав заяву на звільнення, і в Укравтодорі її без роздумів підписали. Пан Проник заявив, що пішов з посади, бо не витримав безгрошів'я та невдоволення через це людей. Втім, він, схоже, поспішив. Бо судячи з того, скільки вже претендентів є на його місце, гроші будуть.

Обов'язки начальника Служби автодоріг області нині виконує Микола Козачок, заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг. Він же є й одним із претендентів на керівну посаду. Розповідає, що вже проходив співбесіду в Укравтодорі. Проте у відомстві зазначають, що ще навіть не визначилися, проводити конкурс на посаду рівненського начальника чи призначати без нього. Микола Козачок:

— Знаю, що претендентів є багато. Серед них — нинішній директор облавтодору Володимир Квачук, хтось із Радивилова, кажуть, а ще ніби є представники з інших областей. Поки обов'язки виконую я, а далі — як вирішить керівництво. З фінансуванням нині у нас справді проблема. Заблоковано наш рахунок, на якому 935 тис. грн. лежить, така ж ситуація у половини обласних служб автодоріг в країні. Розблокують рахунок тільки тоді, коли Кабмін дасть погодження і надійдуть кредитні кошти на ремонт доріг. Поки що працює на дорогах області лише один наш підрядник — Рівненський облавтодор, але з лютого ми боргуємо йому гроші. Працівники облавтодору вже кілька місяців без заробітної плати. Загалом підприємствам, які ремонтували рівненські дороги, ми винні близько 15 млн. грн. Цього року на область вперше за останні роки передбачили гроші на капітальний ремонт доріг — 42 млн. грн. Окрім того, 53,6 млн. грн. мали б отримати на поточний та середній ремонти. Але суми тільки попередні.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також