Нічний дозор

3041 0

Ми у соцмережах:

Нічний дозор

Найбільше рівнянам, які вирішили прогулятися темними закутками центрального парку, дошкуляють грабіжники. То мобілку відберуть, то поб’ють, знайдуть гроші — і їх позбудеться необачний перехожий. А найбільше заважає міліціонерам тих грабіжників ловити суцільна темрява. Ні тобі ліхтаря, ні освітленої вулиці поряд.

На неосвітлені вулиці Рівного поскаржився членам міськвиконкому начальник міськвідділу міліції Віталій Чубаєвський. Саме це, за його словами, додає міліціонерам роботи, оскільки найчастіше грабіжники нападають на городян у темряві. За міліцейською статистикою, у 80% випадків грабіжники відбирають у своїх жертв мобільні телефони. Причому роблять свою «темну» справу у відповідну пору доби — після 21 години. Особливо принадними для них є неосвітлені куточки міського парку імені Шевченка. Тож саме тут скоюється найбільше пограбувань у місті. Причому, буває, зізнався п. Чубаєвський, що доки міліціонери оформляють документально пограбування в одному кінці парку, у другому — від рук грабіжників страждає ще одна жертва. «Поліпшення освітлення у вечірній час, — заявив головний міліціонер міста, — здатне зменшити кількість злочинів». Члени міськвиконкому з правоохоронцем погодилися. І доручили начальнику міського управління житлово-комунального господарства Юрію Собчуку, отримавши в міліції інформацію про місця, де найчастіше грабують рівнян, забезпечити там належне освітлення у вечірній час. Але сподіватися повністю позбавитися темряви на вулицях всього Рівного найближчим часом не варто. Як пояснив директор комунального підприємства «Міськсвітло» Олександр Лецкалюк, на це не вистачає коштів. Що ж стосується освітлення парку імені Шевченка, то воно може поліпшитися, якщо об’єднання міських парків культури і відпочинку виграє Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. А поки що керівництво парку може допомогти рівнянам тільки порадою. Кажуть, не ходіть увечері — у темряві добропорядним громадянам у парку нічого робити. У темряві, кажуть, рівняни в парк ходять тільки для того, щоб лавки ламати і ліхтарі бити.

Коментар: Микола Кравчук, директор Рівненського міського об’єднання парків культури і відпочинку: — Ми подали на конкурс проект запровадження у парку нової енергозберігаючої технології освітлення. Виграні 800 тисяч гривень на реалізацію проекту допомогли б повністю замінити застаріле електрообладнання парку, яке нині часто виходить з ладу. Адже служить уже понад 40 років. А нині центр парку, вхід до нього з боку вулиці Соборної, господарський двір освітлюються у нас найкраще. Для прикладу, в інших містах України парки взагалі у нічний час не освітлюються. Бо хто ходить туди в цей час? Що там вночі робити? І які батьки відпускають, скажімо, свою дитину сюди уночі?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також