Інокулянти для рослин: що це і яку користь вони несуть?

382 0

Ми у соцмережах:

Інокулянти для рослин: що це і яку користь вони несуть?

Інокуляція насіння є дуже важливим процесом, який забезпечує інтенсивний ріст та розвиток сої. Щоб провести даний процес, українські сільськогосподарські підприємства проводять передпосівний обробіток насіння бобових культур, використовуючи спеціалізовані біопрепарати. Завдяки цьому вдається суттєво збільшити врожайність і прибуток аграріїв, відповідно.

Купити біоінокулянти можна в компанії «БТУ-ЦЕНТР». Це іменитий український виробник, який пропонує якісну продукцію. Препарати відповідають найвищим вимогам державних та європейських стандартів, що підтверджується офіційними сертифікатами. При виробництві біоінокулянтів застосовуються новітні технології, тому пропоновані препарати мають високу ефективність дії. А завдяки лояльній ціновій політиці виробник пропонує інокулянти в Україні, ціна яких є найбільш прийнятною на ринку.

Для чого використовуються біоінокулянти для сої та інших бобових культур?

Інокулянти є унікальними препаратами, які неодноразово довели на практиці високу ефективність використання при вирощуванні сої. Доцільність застосування таких засобів підтверджується зростанням врожайності, економії грошових витрат, сприятливим впливом на ґрунт і навколишнє середовище. Завдяки інокуляції бобових культур також знижується необхідність в мінеральних добривах (азотних).

Для ефективного росту соя повинна отримувати достатню кількість азоту з атмосферного повітря. Але через погіршення екології та підвищену вологість ґрунту природним шляхом рослинам не вдається накопичити дану речовина в потрібній кількості. Щоб поліпшити фіксацію азоту та збільшити кількість бульбочок на коренях, якраз і використовуються інокулянти.

Механізм дії інокулянтів для сої

До складу біоінокулянтів входять бульбочкові бактерії, які сприяють утворенню на кореневій системі бобових культур великої кількості бульбочок, всередині яких накопичується азот. Бульбочкові бактерії бувають активними, малоактивними або неактивними. Якщо рідина всередині бульбочок має червонуватий колір, значить бактерії є активними. Біоінокулянти якраз містять в собі активні бактерії, що поліпшують фіксацію азоту з атмосферного повітря та його накопичення.

Бульбочкові бактерії синтезують органічні азотовмісні сполуки, які є легко доступними для рослин, що також гарантує збагачення ґрунту азотом. Завдяки цьому, якщо в наступний рік на місці вирощування сої будуть посаджені інші сільгоспкультури ефект від застосування інокулянту буде поширюватися і на них. Це особливо яскраво видно, якщо в наступний рік вирощувати кукурудзу або пшеницю.

Якщо правильно обробляти насіння сої інокулянтами перед посівом, вони будуть проростати швидше завдяки швидкій адаптації та покращеному живленню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також