Обережно: Наталія Міненко!

7980 0

Ми у соцмережах:

Обережно: Наталія Міненко!

Коли міліція затримала під Радивиловом банду злочинців, серед них була Наталія Міненко. Та сама "медсестра", за "допомогою" якої головний лікар міського пологового будинку Ганна Чайка була півроку тому звинувачена в отриманні хабаря, заарештована, посаджена до слідчого ізолятора і засуджена до п'яти років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку.

Ще тоді слідство довідалося, що громадянка Міненко і до цього надавала міліції подібні "послуги", провокуючи людей на порушення закону. За бажання наші слідчі органи могли б довідатися, за чиєю саме порадою і в чиїх інтересах Міненко звільнила для когось керівну посаду Ганни Чайки. Але про це ми навряд чи дізнаємося. Так само можна бути певними, що після слідства щодо пограбування, в якому взяла участь Наталія Міненко, виявиться, що вона до нього непричетна. Недарма ж "медсестру" та її спільника відпустили після десятиденного арешту, тоді як Ганну Чайку попри поганий стан здоров'я тримали у камері чотири місяці аж до останнього дня суду. Навряд чи підозрювана у хабарництві на волі більш небезпечна, ніж підозрювана у розбійному нападі та пограбуванні. Просто Наталія Міненко для нашої міліції "своя". І немає поки що на це ради. Тож єдине, що ми можемо зробити — це попросити наших читачів: запам'ятайте ім'я Наталії Міненко і будьте у стосунках з нею обережними.

Коментарі Василь Лазутко, начальник УМВСУ: — Мешканець Закарпаття, повертаючись додому автомобілем, зробив технічну зупинку неподалік села Дубини Радивилівського району. Відійшов у посадку, і там його скрутили невідомі. Вони відібрали у нього 10 тисяч доларів, кількасот гривень і, пригрозивши, щоб не повідомляв у міліцію, зникли на БМВ X5. Чоловік розповів про розбійний напад міліціонерам з Буська Львівської області, а ті зорієнтували на розшук злочинців особовий склад рівненської міліції, піднявши всіх вночі з ліжок. Я сам був у Радивилові до третьої ночі. Потім ми використали літак з села Воронова. Авто, яке вони покинули, знайшли у лісі поблизу села Крупець. Затримали підозрюваних осіб — чоловіка та жінку, які, як пізніше виявилось, є співмешканцями. Їх затримали на 10 діб і помістили в ізолятор тимчасового тримання. БМВ Х5, на якому вони пересувались, знаходиться на штрафмайданчику. Не виключаю, що це двійник або машина, завезена контрабандним шляхом на територію України, адже БМВ з такими ж номерами кузова є у Севастополі. На уточнююче запитання нашого кореспондента, чи жінка, яку затримали у підозрі в пограбуванні водія, є тією медсестрою, яка свідчила проти Ганни Чайки, колишнього головлікаря Рівненського пологового, і провокувала її на взяття хабаря, Василь Лазутко дав ствердну відповідь: "Це вона". Володимир Бірук, суддя Радивилівського районного суду: — Після 10-денного утримання підозрюваної в ізоляторі тимчасового тримання районна прокуратура подала клопотання про те, щоб взяти Наталію Міненко на два місяці під варту. Суд відмовив у задоволенні цього клопотання. Таке рішення було прийнято з огляду на те, що у жінки на утриманні неповнолітні діти і вона має групу інвалідності. А найголовніше — суду була надана недостатня кількість доказів у тому, що саме вона скоїла цей злочин. Прокуратура може повторно звернутися з клопотанням про взяття її під варту, коли буде достатньо доказів її причетності або слідчі оберуть інший запобіжний захід. Олександр Журавльов, адвокат Ганни Чайки: — Я можу коментувати цю ситуацію не як захисник пані Чайки, а як юрист з багаторічним стажем роботи в правоохоронних органах та адвокатурі. Не вважаю, що даний факт матиме якесь значення для захисту інтересів Ганни Чайки в Апеляційному суді, де нині знаходиться її справа. Цей факт просто вкотре продемонстрував, що для провокації хабарів правоохоронці співпрацюють навіть з людьми, які мають кримінальне минуле або майбутнє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також