Облік продажів у хмарі: модна тенденція чи корисна технологія для вашого бізнесу?

363 0

Ми у соцмережах:

Облік продажів у хмарі: модна тенденція чи корисна технологія для вашого бізнесу?

Останнім часом зростає тенденція для компаній, незалежно від їх розміру, переходити до «хмари». Хмара – це онлайн-платформа, яка робить дані та програмне забезпечення доступними будь-коли, будь-де та з будь-якого пристрою. Часи, коли керівники та відповідальні співробітники компанії повинні бути прикутими до комп'ютера в кабінеті та працювати лише з офісу, минули. Тепер облік продажів, грошових доходів та складських запасів доступний із будь-якого пристрою та місця, де є інтернет.

Проте для прийняття рішення про спосіб зберігання даних потрібно врахувати переваги та ризики, з якими ви можете зіштовхнутися. Тож проговоримо про них детальніше.

Головні переваги обліку в хмарі

Зберігання важливих даних про роботу вашої компанії онлайн – сучасне рішення, яке швидко набирає популярності. Ця технологія дозволяє за лічені секунди отримати необхідну актуальну чи архівну інформацію, не маючи її на будь-якому фізичному пристрої. Окрім того, до переваг такого рішення належать:

  • економічна ефективність. Компанії не треба купувати власне технічне оснащення та розробляти програмне забезпечення, турбуватися про його підтримку та масштабування;
  • доступність. Отримуйте доступ до інформації про продажі та фінанси компанії звідки завгодно та в будь-який час;
  • точність. Моментальне автоматичне оновлення може гарантувати швидкий доступ до звітів без затримки в годинах чи навіть днях, що необхідні для їх формування за умови ручного оброблення даних;
  • постійна актуальність версій. Оновлення платформи відбуваються синхронно для всіх користувачів, що дозволяє уникнути розбіжностей у структурах даних та документах;
  • простота масштабування. Зі зростанням обсягу інформації та збільшенням потреб компанії можуть швидко почати використовувати більшу кількість ресурсів без значних матеріальних витрат, пов’язаних із придбанням нового обладнання.

Яка перевага хмарного зберігання даних є найважливішою? Вам не доведеться піддаватися ризикам, що притаманні локальному сховищу. Сервери постійно підключені, а це означає, що навіть у тому разі, якщо з одним із них щось станеться, ваша інформація все одно буде доступною звідусіль, доки у вас є доступ до інтернету.

Складнощі та ризики при переході в хмару

Більшість новостворених компаній одразу починають використовувати хмарні технології для роботи з даними. Проте організації, що вже мають певну історію, можуть зіштовхнутися з труднощами під час переходу. Вони пов’язані з:

  • підготовкою та очищенням даних, що зберігаються локально;
  • інтеграцією наявних систем;
  • впровадженням нових практик та адаптацією персоналу. 

Для мінімізації ризиків безпеки важливо використовувати не лише надійне антивірусне програмне забезпечення, але й переконатися у тому, що постачальник хмарного рішення для обліку вживає надійних заходів, у тому числі вдається до двофакторної автентифікації. 

Певні обмеження в користуванні системою можуть виникнути через відсутність інтернет-з’єднання, його нестабільність чи слабку пропускну здатність. Наприклад, в аеропортах через підключення великої кількості користувачів можливості роботи з даними можуть бути обмеженими.

Отже, перехід до обліку в хмарі виявляється вигідним та перспективним рішенням для багатьох компаній. Зберігання фінансових даних у хмарному середовищі стає не лише сучасним трендом, але й ефективним засобом оптимізації управління та забезпечення найвищого рівня доступності та безпеки. Це дозволяє компаніям отримати новий рівень свободи, адаптивності та впевненості в управлінні своїми фінансовими ресурсами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також