Облрада створить заклад, який проводитиме військово-тактичні походи для молоді?

2093 0

Ми у соцмережах:

Сергій Свисталюк на фото - справа, поруч - керівник міського Правого сектора Олександр Подвишений

Відповідний проект рішення уже зареєстровано на сайті Рівненської обласної ради. Подав проект перший заступник голови облради Сергій Свисталюк і передбачає він створення «Пластового вишкільного центру».

Діятиме «Пластовий вишкільний центр»  у Волошках Рівненського району, де торік на базі малокомплектної школи відкрили пластову оселю. Фінансував оселю районний бюджет.

 

 Відповідно до поданого проекту статуту «Пластового вишкільного центру», метою його діяльності є «освітній та методичний супровід соціалізації та самореалізації молоді, сприяння її життєвому самовизначенню, інтелектуальному, моральному, духовному розвитку, реалізації творчого потенціалу, формування лідерських навичок, впровадження та розвиток неформальної освіти, виховання і змістовне дозвілля дітей та молоді області підтримка волонтерських проектів тощо».

Комунальний заклад, вказано у статуті, організовуватиме історичні, пошукові та краєзнавчі заходи, військово-тактичні походи, військово-історичні походи, походи по місцях історично-культурної спадщини для дітей і молоді.

А ще – методично супроводжуватиме та організовуватиме діяльності пересувних таборів наметового типу, впроваджуватиме інноваційні та альтернативні форми роботи з дітьми та молоддю, неформальну освіту, розвиватиме пластовий рух у Рівненській області, проводитиме різноманітні заходи у центрі, як-от зустрічі, семінари, розваги для дітей та молоді, а ще працюватиме у напрямку міжнародного співробітництва.

У пластовій оселі у Волошках. Фото - з сайту ОГО

Якщо підсумувати, то новий заклад облради має розвивати пластовий рух, який на Рівненщині і доти розвивався, але завдяки громадським організаціям.

У скільки обласному бюджету обійдеться утримання закладу, у проекті рішення не вказано. Його створення депутати розглядатимуть на наступній сесії, яка буде уже у 2019 році.  

За словами Сергія Свисталюка, статут закладу, взятий з типових положень про пластовий рух, ще змінюватиметься на комісіях облради, тож слова про «військово-тактичні походи», ймовірно, викинуть.

- Ми допомагаємо пластовому руху коштами через обласну програму підтримки молоді, а так матимемо прецедент – створимо комунальний заклад, який розвиватиме пластовий рух. Подібні є у Тернопільській та Івано-Франківській областях. Думаю, утримання центру не буде дорогим – десь 1 млн на рік. Штат ми не роздуватимем, - зазначив п.Свисталюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також