«Олімпійському» стрільцю з Рівного вулицю заасфальтують за тиждень

1801 0

Ми у соцмережах:

«Олімпійському» стрільцю з Рівного вулицю заасфальтують за тиждень

Секретар міської ради Віктор Шакирзян їздив із робочою нарадою на вулицю Скрипника.

Як ми інформували раніше, його туди запросив бронзовий призер Олімпіади-2020 у Токіо Олег Омельчук. За заслуги спортсмену разом із тренером колись там виділяли земельні ділянки. Однак масив немає доріг.

«РВ» секретар міської ради Віктор Шакирзян розповів, що пообіцяв виконати його прохання про асфальтування вулиці за тиждень:

- Колись спортсмен отримав від міської влади ділянку та збудував там собі будинок. Оскільки ця дорога є польовою, то спортсмен попросив її заасфальтувати. Адже зараз дорога написана будівельним сміттям. Наші комунальники заасфальтують її за тиждень. Ці роботи не дуже дороговартісні.

Довідка: Олег Омельчук - заслужений майстер спорту України з кульової стрільби. Неодноразовий переможець першостей та чемпіонатів України, чемпіон Європи та світу в командному заліку серед юніорів, переможець фіналу Кубка світу, учасник ХХІХ літніх Олімпійських ігор у Пекіні — посів 4-е місце.

Тричі вигравав етапи Кубка світу, двічі був призером.

Бронзовий призер чемпіонату Європи в особистому заліку 2001 року.

З 2001 року постійно входить до десятки найкращих спортсменів Рівненської області з олімпійських видів спорту.

Рекордсмен України у вправі ПП-3 (пневматичний пістолет) 2009 року.

В березні 2010 року на Чемпіонаті Європи зі стрільби у місті Меракер (Норвегія) у складі команди здобув срібну медаль — стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів (вправа ПП-3) — разом з Олегом Степком (Дніпропетровськ), поступилися команді РФ 2 балами.

Навесні 2013 року в Форт Беннінгу (США) на Кубку світу з кульової стрільби в стрільбі з пневматичного пістолета показав другий результат.

В кінці травня 2016-го здобув золоту нагороду на етапі Кубку світу з кульової стрільби в Мюнхені.

25 травня 2018 встановив світовий рекорд у кульовій стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 10 метрів.

2 вересня 2018 року разом з Оленою Костевич виграв бронзову нагороду у міксті на чемпіонаті світу зі спортивної стрільби у Чханвоні (Корея).

23 березня 2019 року Олег Омельчук в дуеті з Оленою Костевич в Осієку (Хорватія) стали чемпіонами Європи в змаганнях змішаних команд.

На ІІ Європейських іграх 2019 виборов срібло у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м та здобув ліцензію Олімпійських ігор 2020 у цій дисципліні.

27 липня 2021 року Олег Омельчук разом з Оленою Костевич вибороли бронзову медаль з пневматичного пістолету з десяти метрів на Олімпіаді в Токіо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також