Оздоровча сила медитації

1236 1

Ми у соцмережах:

Оздоровча сила медитації

У той час як повсякденне життя наповнене стресами, багато хто шукає альтернативні можливості бути здоровими і щасливими. І все більше людей в усьому світі, зокрема й в Україні, починають медитувати.

Сучасна медицина знаходить додаткові підтвердження того, що медитація здатна покращувати зосередженість, ефективно усувати напругу і навіть пом'якшувати хронічні захворювання. А низка наукових експериментів доводить, що енергія від людей, які досягли високого рівня в практиці медитації, перевищує звичайні показники в сотні або й тисячі разів.

Працівники Каліфорнійського університету виявили, що в певних ділянках головного мозку людей, які тривалий час практикують медитацію, виявлялося більше сірої речовини, ніж у людей, які не займаються нею. Як відомо, обсяг функціонуючої речовини головного мозку природно зменшується з віком. Тому такий результат медитації відразу привернув увагу вчених. Подальші дослідження підтвердили, що медитація покращує взаємодію різних ділянок мозку й уповільнює темпи його вікової атрофії.

Медитація позитивно проявила себе в лікуванні стресових розладів, вона уповільнює старіння й прискорює фізичну реабілітацію після травм і хвороб. У більш ранніх дослідженнях було доведено, що вона знижує прояви депресії, уповільнює прогресування ВІЛ-інфекції та навіть дозволяє людині контролювати терморегуляцію тіла. Усіх цих різноманітних ефектів можна досягти за допомогою медитації, яка не вимагає від нас матеріальних затрат, інтенсивної фізичної роботи або чогось надприродного. Для неї потрібне лише тихе місце і бажання спробувати.

Однією з найпоширеніших практик медитації в усьому світі стала система самовдосконалення Фалунь Дафа (інша назва Фалуньгун). В її основі виконання п'яти комплексів плавних енергетичних вправ, зокрема й медитації, але головне поліпшення свого характеру згідно з принципами істини, доброти і терпіння.

Сьогодні за Фалунь Дафа займаються мільйони людей незалежно від віку, соціального статусу і віросповідання. Ця практика всюди поширюється безкоштовно. В Україні нею займаються кілька сотень людей у різних містах.

Відеонавчання вправ і музика до них у вільному доступі на сайті falundafa.org.
У Рівному прихильники системи Фалуньгун щонеділі о 8-й годині збираються у парку на Лебединці, на галявині навпроти музею. Навчання вправ цигун «Фалунь Дафа» — безкоштовне. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також