Пацієнтам відмовляють, бо лікарів мало

2036 0

Ми у соцмережах:

Пацієнтам відмовляють, бо  лікарів мало

Нещодавно я зі своєю однорічною донькою Марійкою о 8й годині прийшла у поліклініку №3 на прийом до педіатра. Доньці потрібно було зробити щеплення від кору. Але у неї на нозі був нарив, тож педіатр направила нас на консультацію до хірурга. У хірурга прийом розпочинався о 12.30, але лікар прийшла на роботу на 15 хвилин пізніше. Спочатку до кабінету заходили всі, хто мав талони на прийом. Я талона не мала, тому чекала дві години. Марійка плакала, засинала на руках, адже з 8ї години нічого не їла, о 12й годині завжди лягає спати. Врешті, ми потрапили до кабінету лікаря, але хірург відмовилася оглянути доньку через відсутність талона. Тож повернулися ми додому ні з чим.

Нещодавно я зі своєю однорічною донькою Марійкою о 8й годині прийшла у поліклініку №3 на прийом до педіатра. Доньці потрібно було зробити щеплення від кору. Але у неї на нозі був нарив, тож педіатр направила нас на консультацію до хірурга. У хірурга прийом розпочинався о 12.30, але лікар прийшла на роботу на 15 хвилин пізніше. Спочатку до кабінету заходили всі, хто мав талони на прийом. Я талона не мала, тому чекала дві години. Марійка плакала, засинала на руках, адже з 8ї години нічого не їла, о 12й годині завжди лягає спати. Врешті, ми потрапили до кабінету лікаря, але хірург відмовилася оглянути доньку через відсутність талона. Тож повернулися ми додому ні з чим. Проблеми з хірургом виникають у нас не вперше. Приміром, коли кілька місяців тому доньці з переломом руки потрібно було зняти гіпс. Нашого лікаря не було тоді на роботі. В інших лікувальних закладах знімати гіпс відмовлялися. Мовляв, ми територіально до них не належимо. Врешті, сказали, що наш хірург вийде на роботу. Ми взяли до нього талон. Але лікар у той день не прийшла, а наступного дня з цим талоном нас відмовлялася прийняти. Я все-таки наполягла на прийомі, тож гіпс хірург наказала медсестрі зняти. При цьому на руку дитини навіть не подивилася — у доньки потім був набряк. А талончик, якщо береш у понеділок, то дають його аж на четвер-п’ятницю.

Наталія ХРЕСТЕЦЬКА.
Коментар заступника головного лікаря поліклініки №3 Алли Черняк: — На прийом до дитячого хірурга-травматолога приходить дуже багато людей, а штатним розписом не передбачено введення ще однієї посади. Приміром, у той день, коли приходила п. Хрестецька з донькою, хірург-травматолог прийняла 50 людей при нормі 2426. Тож звинувачувати її у тому, що комусь відмовила, не можна. Без талонів у нас приймають тільки дітей до року, направлених з травмпункту, і тих, у кого гостра хірургічна патологія. Ми пробували приймати без талонів, але тоді виникають проблеми. Адже більшість дітей сплять до 10-ї години, тож виходить, що зранку в лікаря немає взагалі пацієнтів, а потім на один і той же час — великий наплив людей. Через те, що маємо лише по одному вузькопрофільному спеціалісту, завжди виникають проблеми, коли хтось з лікарів хворіє чи йде у відпустку. Щоб якось поліпшити ситуацію, ми збираємося направити на курси підвищення кваліфікації «дорослого» травматолога, аби він зміг отримати кваліфікацію й дитячого спеціаліста.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також