Пекінське сонце проти рівненських легкоатлетів

1074 0

Ми у соцмережах:

Пекінське сонце проти рівненських легкоатлетів

Не надто вдало поки що виступають на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що у суботу стартував у Пекіні, рівненські спортсмени. Першими на старт вийшли марафонці Іван та Олександр Бабарики. На жаль, жоден з братів не зміг дістатися фінішу. Після 20-го кілометра зійшов Олександр, а після 30-го — більш досвідчений Іван.

Лише 27-ме місце у бігу на 400 м посіла Ольга Земляк. Наша атлетка не змогла подолати навіть першої стадії змагань. Ще одна представниця Рівненщини Ганна Рижикова пробігла краще. На 400 м з бар’єрами вона показала свій найкращий результат сезону. Але у підсумку це дало лише дев’яте місце. Втім, для Земляк та Рижикової чемпіонат світу у Пекіні ще не завершився. 29 серпня вони візьмуть участь в естафеті 4 х 400 м. Крім того, в останній день змагань, 30 серпня, в жіночому марафоні виступатиме ще одна представниця нашої області Катерина Карманенко. Іван Бабарика (коментарі надано прес-службою Федерації легкої атлетики України):

— Дуже спекотно. Я після тридцятого кілометра вже біг «змійкою», тому що мені по голові «дало». Зупинився, сів на бордюр, голова крутиться, водою обливався, п’ять пляшок на себе вилив. Лежав, певно, хвилин десять, доки автобус не приїхав. Майже третина учасників не фінішувала. Один з бігунів взагалі знепритомнів, швидка допомога до лікарні повезла. В Європі у мене 14-й, здається, час у цьому сезоні. А на чемпіонат світу приїжджаєш і розумієш, що ще потрібно багато працювати. У цьому плані поїздка дуже корисною була. Звичайно, прикро, гроші витратили на підготовку і країна, і ми свої сили вклали чималі. Але насправді дуже важко було.
Zemlak_Pekin
Ольга Земляк
Ольга Земляк:
— Вражень багато, тому що бігла на олімпійському стадіоні. Не очікувала, що вранці буде стільки глядачів на трибунах. Дуже сподобалося, щоправда, трішки не задоволена своїм бігом, своїм фінішем в останні сто метрів. Звичайно, сподівалася на вихід до півфіналу, але так склалося — ну що ж, будемо працювати далі. Зараз будемо все аналізувати з тренером, робити висновки і готуватися до естафети.
Ганна Рижикова:
— Їхала сюди з таким настроєм, що буду боротися з першого сантиметра дистанції і до останнього. Ну так і вийшло. Мабуть, не вистачило стартів у сезоні. Бо я тільки нещодавно почала бігати після травми, і трішки не вистачило впевненості. Зараз відчуваю, що сили справді маю. Жаль, що сезон завершується.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також