Переваги та особливості сублімаційного друку на тканинах

2711 0

Ми у соцмережах:

Переваги та особливості сублімаційного друку на тканинах

Друк на тканині набуває все більшої популярності, відомі компанії брендують не тільки офісне приладдя, але й одяг. Особливо це актуально для мереж громадського харчування, що працюють в кав'ярнях, пекарнях. Щоб друк на поверхні тканини тримався досить довго, використовують особливі технології та обладнання.

Варіанти друку на тканинах

Наразі для того, щоб друкувати на тканині, використовують кілька технологій. Одна з найбільш поширених з застосуванням DTF-принтерів. Застосовуючи DTF-принтери, вдасться отримати чітке зображення високої якості.

Принцип роботи DTF-принтерів:

♦ На початковому етапі барвник наноситься на полімерну плівку.

♦ Після цього полімерна плівка прикладається до поверхні текстилю і за допомогою гарячого клею закріплюється на ній.

♦ Після цього виріб з малюнком витримується в печі. Це дозволяє зробити відбиток надійним, і не вимиватися під час прання.

Це чудова ідея власного бізнесу, яка передбачає серйозні фінансові вкладення.

Особливості сублімаційного друку

Основна якість сублімаційних чорнил – здатність переходити з рідкого стану в газоподібний. Ця особливість диктує вибір матеріалів та технології друку, з якими вдасться працювати з отриманням прибутку. Всі свої найкращі якості сублімація показує при взаємодії із синтетичними тканинами та обробленими матеріалами.

Ще одна умова такого чорнила – необхідність нагрівання. Процес повинен відбуватися послідовно: спочатку наноситься малюнок, а потім закріплюється за допомогою дії високих температур. Для успішності кампанії необхідно використовувати принтер для сублімаційного друку. Секрет у тому, що чорнила для сублімаційного друку нагадують пігментні: барвники не розчиняються і при перенесенні міцно закріплюються на поверхні. Це запорука реалістичності кольору, чіткості та яскравості зображення, його стійкості.

Для профілактики закупорки друкувальної голівки використовують промивну рідину. Вона підходить як для внутрішнього, так і для зовнішнього використання. При частому друку достатньо перед вимкненням пристрою налити невелику кількість рідини на капу. Це запобігає засиханню чорнил, що залишилися. Лише регулярний друк перешкоджає закупорці.

Якщо система не працює досить довго, то можна використовувати додатковий комплект картриджів, що перезаправляються, заповнених промивною рідиною. Їх достатньо встановити замість витратних матеріалів та запустити автоматичне прочищення з панелі керування. Таким чином, ви вимиєте залишки чорнила і «законсервуєте» друкувальну головку. В результаті простій у кілька місяців буде не страшним бюджетові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також