Переваги та принцип роботи струменевих БФП для офісу

533 0

Ми у соцмережах:

Переваги та принцип роботи струменевих БФП для офісу

Обов'язковим елементом офісу вважається багатофункціональна техніка, яка може копіювати, а також друкувати документи. На зміну звичайним принтерам прийшли спеціальні багатофункціональні прилади, які коштують більше. Але якщо скласти вартість купівлі багатьох варіантів пристроїв, то БФП вийде значно дешевшим.

Які параметри варто враховувати, обираючи багатофункціональний пристрій для офісу?

Варто звернути увагу на швидкість друку. Для домашнього використання цей параметр не надто важливий, бо можна почекати.

Параметри вибору офісної техніки:

♦ Для офісу іноді недостатньо друку 30 сторінок за одну хвилину. Тому для офісу варто обрати більш потужний струменевий БФП, що збільшить швидкість друку.

♦ Звертають увагу на комплектацію кольорів. Для домашнього використання буде достатньо лише чотирьох кольорів, але якщо ви обираєте прилад для офісу, де створюють різні презентації та потрібен кольоровий друк, то варто звернути увагу на прилади, доповнені шістьома кольорами.

♦ В залежності від сфери використання, можна придбати прилади, які розраховані на друк на папері формату А3 та А4. Звертають увагу і на розмір картриджа для чорнил. Чим він більший, тим рідше доведеться заправляти прилад. Для фінансових компаній знадобиться офісний лічильник банкнот, що дозволить швидко порахувати гроші.

Конструкція та принцип роботи струменевих принтерів

Картридж, який подає фарбу, доповнений соплами, які відповідають за принцип роботи пристрою. У деяких пристроях кількість сопел може складати більше тисячі одиниць. Саме у них відбувається розігрів фарб, після чого пігменти виштовхуються з приладу з високою швидкістю. Завдяки переміщенню сопел та витіканню чорнил, відбувається нанесення зображення на папір. Зображення формується по рядках, коли відбувається мікроскопічне нанесення невеликих частинок чорнил, що подаються через сопло.

Фарба складається зі спеціального пігменту та води, хімічних речовин. Завдяки ним чорнила не висихають та досить довгий період часу перебувають у картриджі. Папір захоплює пристрій з використанням спеціальних гумових насадок. Таким чином, папір подається у систему, де відбувається управління спеціальним двигуном. За допомогою роликів сторінка переміщується всередині принтера, де доторкається до друкованої головки.

Саме на цій друкувальній голівці розміщені декілька сотень сопел, які подають рідкий пігмент. Особливість у тому, що друкувальні головки можуть відрізнятися за своєю конструкцією. Деякі з них мають всередині п'єзо елемент, завдяки чому чорнила стають рідкими, через подачу електричного струму. Такий пристрій працює по принципу звичайної п'єзо запальнички, яка використовується для подачі полум'я на газову плиту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також