Перше знайомство з електронними сигаретами

4193 0

Ми у соцмережах:

Перше знайомство з електронними сигаретами

Існує досить багато різних видів електронних сигарет, але принцип роботи абсолютної більшості з них більш чи менш однаковий: за допомогою акумулятора, якогось кількість не занадто складної електроніки і заправляється картриджа ці пристрої «атомизируют» розчин рідини з вмістом нікотину, виробляючи пар, який і вдихається курцем.

Основні переваги

У більшості випадків базою рідини для електронних сигарет є – пропіленгліколь (PG). Він вже давно використовується в театральній індустрії для створення «диму» на сцені. Крім того, додають пропіленгліколь в їжу – ця добавка схвалюється лікарями і вважається нешкідливою для здоров'я.

Також в рідині присутній нікотин. Більшість людей думає, що саме нікотин викликає рак. Лікарі, однак, кажуть, що це не так. Рак викликають інші речовини, які утворюються в результаті згоряння тютюну. В електронній сигареті нічого не згорає – а це значить, що в «димі» не міститься шкідливих хімічних речовин, які є в димі від звичайної.

Ще одна перевага електронної сигарети перед звичайними – вони не виробляють в результаті куріння шкідливих речовин, не випускають у повітря смол, попелу, інших токсичних агентів. Тому, їх можна палити в публічних місцях.

Компоненти електронної сигарети

Электронні сигарети зазвичай складається з трьох частин: акумулятора, атомайзери і картриджа з рідиною.

Акумулятор – це, як правило, найдовша частина корпусу. Найчастіше для перезарядки акумулятора потрібно помістити його в зарядний пристрій, і включити в розетку. Найчастіше зарядний пристрій йде в комплекті.

Атомайзер, а також перемикач, який найчастіше активується потоком повітря, зазвичай розташований в середині електронної сигарети, між акумулятором і картриджем. Атомайзер перетворює рідину в пару. Також тут розташований невеликий чіп, який розраховує час включення/виключення пристрою, і зрідка запускає процедуру очищення атомайзери.

У картриджі міститься рідина на базі пропіленгліколю, що містить нікотин і ароматизатори. Деякі рідини можуть містити нікотин або ароматизатор. Звичайний картридж містить приблизно стільки ж нікотину, скільки міститься в одній пачці сигарет. Вміст нікотину залежить від рідини. Ароматизатори теж можуть бути самі різні – від смаку тютюну, до вишні, крем-брюле та ванілі, і багато іншого.

Звикання до електронної сигарети

До нової електронної сигарети необхідно буде спочатку звикнути і навчитися її правильно використовувати. На початку використання, як правило, з'являється багато претензій: мало удару по горлу, цикл включення/виключення, і інше. Через деякий час, однак, з'являється звичка, і Ви починаєте отримувати задоволення. Із-за чого це відбувається?

В першу чергу через акумулятора. Практично на всіх електронних сигаретах застосовуються акумулятори, а не звичайні батарейки. Під час першого прогону акумулятора, або навіть під час декількох перших прогонів, він може працювати нестабільно. Стабільність приходить після 3-4 циклів зарядки/розрядки. В результаті напруга може злегка «скакати» - а це дуже сильно позначається на якості одержуваного пара, і, особливо, його кількості. Треба зауважити, лише певні моделі акумуляторів володіють цим недоліком.

Друге – це атомайзер. На більшості електронних пристроїв атомайзер живиться за рахунок невеликого фитилька, який вставлений в картридж з рідиною. Нова електронна сигарета – новий гніт, ще сухий. Тільки через деякий час гніт просочиться до кінця рідиною, і почне працювати на 100%.

Ці два фактори (акумулятор і гніт) є причиною нерівномірної роботи нової пристрою. Найчастіше це виражається в малій кількості пара. Через 2-3 циклу зарядки/розрядки акумулятора проблема зазвичай зникає.

Картриджі і рідина для електронних сигарет

Найчастіше постачальники продають заповнені картриджі, призначені для використання на їх електронних сигаретах (різні картриджі рідко підходять до різних моделей пристроїв). Багато продають окремо рідина – з різними ароматами і різним вмістом нікотину.

Заповнений картридж зазвичай коштує приблизно як пачка звичайних сигарет. Якщо хочете заощадити – можна окремо купувати рідину і картриджі, і заправляти їх самим. Якщо купувати рідина окремо, за ціною це вийде набагато дешевше заправлених картриджів.

Заправляти картриджі досить легко. Точніше, це легко, але спочатку все неминуче роблять помилки – запасіться терпінням. Для того щоб заправити картридж, нам знадобиться декілька інструментів, час і рідина для заправки.

Які електронні сигарети найпопулярніші?

Існує багато різних методів розбиття електронних пристроїв по групах. Наприклад – ті, які схожі на звичайні сигарети, і ті, які не схожі.

Наприклад, модель – «Smoking Everywhere Gold». Вона дуже схожа на тютюнову сигарету (навіть на кінчику її є світлодіод, який спалахує при курінні, імітуючи згоряння тютюну). Роздрібна ціна на неї сильно різнитися, в залежності від того, що входить в комплект. У стандартний комплект входить пара акумуляторів, 5 картриджів і сам пристрій. Виробник не рекомендує займатися заправкою їх картриджів вручну. Мабуть, це пов'язано з падінням продажів їх картриджів – заправляти їх, по-моєму, можна і потрібно.

Друга модель називається DSE 801, так звана «Penstyle» - «pen» перекладається з англійської як «ручка», і дійсно, ця сигарета за зовнішнім виглядом нагадує ручку. Компоненти тут все ті ж – акумулятор, атомайзер, картридж, але кожен з компонентів трохи більше за розмірами, ніж його аналог, описаний вище. За рахунок цього DSE 801 працює довше і вміщає більше рідини. Великий плюс моделі DSE 801 – низька роздрібна ціна. Якщо вибрати рідина з високим вмістом нікотину, то це придбання стає особливо вигідним – коштує це дешевше, ніж палити звичайні сигарети.

Загальні враження

Переваг у електронних сигарет дуже багато. Недолік – всього один: вони були винайдені не так давно, тому технологія все ще чекає свого остаточного розвитку й доведення до досконалості. Приміром, на 99% моделей немає жодного індикатора, який показує, скільки часу залишилося опрацювати акумулятора.

Найбільша перевага електронних сигарет – безпека для здоров'я, адже вона виробляє стерильний пар, а не дим, який містить масу шкідливих виходять в результаті горіння речовин. Треба зауважити, що всі ці шкідливі речовини надають тютюнового диму його специфічний смак і аромат. Як показує практика, більшість курців електронних пристроїв рано чи пізно відмовляються від ароматизаторів «під тютюн», зупиняючи свій вибір на запахах вишні або цукерок. Електронні сигарети дають вашому організму нікотин – єдиний компонент звичайного тютюнового диму, який викликає залежність. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також