Площа пожежі в Чорнобильській зоні збільшилася втричі

1082 0

Ми у соцмережах:

Площа пожежі в Чорнобильській зоні збільшилася втричі

Внаслідок пориву вітру площа пожежі різко охопила 32 га. Там нині працюють і рятувальники з Рівненщини.

Станом на другу половину дня 7 квітня площа пожежі в Чорнобильській зоні збільшилася в три рази в порівнянні тим, що спостерігалося вранці. Про це йдеться в повідомленні управління ДСНС в Київській області.
 
Зазначається, що станом на ранок 7 квітня на території Котовського лісництва Зони відчуження та обов'язкового відселення спостерігалася пожежа трав'яного настилу та лісової підстилки на площі понад 10 га.
 
Варто зауважити, що станом на 14:15 внаслідок пориву вітру площа пожежі різко збільшилася і охопила 35 га. На місце направлено 2 вертольоти Мі-8 ДСНС і планується передислокація 10 одиниць техніки та особовий склад з території Житомирської області.
 
Крім того, для гасіння пожежні літаки АН-32П здійснили 9 скидів - 72 тонни води.
 
У Державному агентстві з управління зоною відчуження зазначили, що рівень радіації в області перебуває в межах норми. 
 
Нагадаємо, пожежа в Чорнобильській зоні спалахнула 4 квітня. У Державному агентстві з управління зоною відчуження наголосили, що рівень радіації унаслідок пожеж суттєво не змінився. 6 квітня поліція встановила  зловмисника, за вини якого вогнем знищено 5 га Котовського лісництва на території зони відчуження. Це 27-річний житель села Рагівка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також