По місяцю у відрядженнях, зате не хворіють

1135 0

Ми у соцмережах:

По місяцю у відрядженнях, зате не хворіють

У Любліні та Астрахані побував протягом останнього місяця міський голова Рівного Володимир Хомко. З Польщі повернувся нещодавно, підписавши договір про партнерство з Любліном. Налагоджувати відносини з містами та регіонами рівненські чиновники їздять часто. Найбільше, за нашими підрахунками, у відрядження їздить голова обласної ради — цьогоріч на них витратив більше місяця.

Кічатий їздив і в Демидівку, і в Китай

Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий з початку року 17 разів їздив у відрядження загалом на 39 днів. Так, у січні в нього були одноденні поїздки до Києва, в Демидівку та в Дубно. У столиці п.Кічатий брав участь у засіданні Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради, у Дубні — у відкритті мисливської зали Державного історико-культурного заповідника, а в Демидівку була робоча поїздка. У лютому пан голова два дні був на сесії Верховної Ради, у березні три дні провів у Миколаєві, де обмінювався досвідом, як органам місцевого самоврядування налагодити співпрацю. У квітні голова обласної ради провів у відрядженнях п'ять днів: на день їздив у Демидівку та на чотири — у Польщу, "поглиблювати міжрегіональне співробітництво Рівненської області з регіонами Польщі". Вісім днів не було на робочому місці пана голови у травні — на два дні його покликала столиця на робочу зустріч з питань регіонального розвитку з головою Верховної Ради. Ще шість днів він провів в Алушті, де налагоджував співпрацю та обмінювався досвідом діяльності консультативно-дорадчих органів при голові обласної ради та голові Верховної Ради Криму. Заодно взяв участь у відкритті Всеукраїнської спартакіади серед народних депутатів, депутатів Верховної Ради Криму, а також серед обласних, районних, міських та сільських депутатів. У червні Юрій Кічатий їздив у відрядження двічі, знову в Демидівку та в Костопільський район. Та найбільше він провів у дорозі в липні — аж 11 днів, причому їздив здебільшого кримським узбережжям. Три дні пан Кічатий вручав у Гурзуфі нагороди на Міжнародному конкурсі-фестивалі "Щасливі долоні" талановитих дітей-сиріт в "Артеку", потім ще чотири дні провів у Ялті на розширеному засіданні Президії Асоціації районних та обласних рад. По одному дню витратив на поїздки в Рокитне та на урочистості до 1025-річчя хрещення Київської Русі у Сарнах. Звідти на урочистості з цієї ж нагоди, але вже за участі Президента, Кічатий поїхав на два дні до Києва. У вересні маршрути голови облради дещо урізноманітнилися — шість днів він провів у китайському місті Чанчунь, там він брав участь у Китайському ярмарку країн Північно-Східної Азії.

Берташ — усе до Києва

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ цього року у відрядженнях провів трохи менше — 23 дні. Майже усі відрядження були до Києва. Так, у січні та лютому Василь Берташ, як зазначають у прес-службі голови ОДА, двічі їздив до столиці зустрічатися з міністрами для вирішення проблем області. У березні він тричі їздив до Києва, одна поїздка стосувалася запобігання повеням на Рівненщині, дві інші — на засідання Ради регіонів з питань вдосконалення місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку регіонів. У квітні Василь Берташ один день брав участь в засіданні Комітету з економічних реформ, ще чотири дні провів у Хорватії, де вивчав досвід реалізації державної політики у сфері іноземного інвестування, соціального захисту населення та поглиблення зовнішньоекономічних зв'язків. У травні Василь Берташ провів один день на відкритті міжнародної агропромислової виставки "Агро-2013" в Києві, у червні голова РОДА їздив до столиці на нараду щодо збереження доріг та на засідання Комітету економічних реформ. Того ж місяця Василь Берташ три дні провів на зустрічі з головою Ради міністрів Криму, головами облдержадміністрацій та нардепами у Києві й Луганську — розглядали проблеми регіонів, які потребують вирішення на державному рівні. У липні Василь Берташ на день їздив до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі, у серпні зустрічався з міністром юстиції. У вересні Василь Берташ п'ять днів провів у Прикаспійському регіоні, представляв економічний потенціал Рівненщини в Астрахані та Азербайджані.

А Хомко — у Польщу

Міський голова Рівного Володимир Хомко провів у відрядженнях близько місяця. У січні на день їздив до Любліна в рамках транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, шість днів лютого провів у Дубліні (Ірландія), на форумі Світового альянсу міст проти бідності. У березні міський голова мав три відрядження: один день провів у Києві на засіданні правління Асоціації міст України, ще три дні провів у польському місті Радомсько, де підписав угоду про партнерство між Рівним та цим містом. Того ж місяця п.Хомко побував у Львові на Форумі міських голів з питань місцевого самоврядування. На запрошення польського посольства міський голова у квітні побував у виставковому центрі Kiev Expo Plaza у Києві. Чотири дні червня провів у Польщі, у тому ж Радомсько та в місті Пйотркув-Трибунальськи, де вів переговори у рамках "Угоди про партнерство". У липні Володимир Хомко побував на виїзному засіданні національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ у Луцьку, а також у Києві на розширеній нараді з питань реформування ЖКГ. На подібну нараду в Мінрегіонбуді Володимир Хомко їздив і в серпні. А у вересні разом із Василем Берташем побував у Астрахані та Азербайджані. Цього місяця він їздив у польський Люблін. — В останній поїздці до Любліна ми поєднали три в одному, - коментує Володимир Хомко. — Перше — відвідали Конгрес "Східного партнерства", на якому було багато представників з різних країн, зокрема, посол Франції, посол Польщі в ЄС та ін. Друге — до Польщі їздила група наших чиновників, які проходять навчання за програмою Євросоюзу, чиновники — окремим автобусом коштом ЄС, я — підписувати угоду з Любліном, це і є третя мета візиту до Польщі. Угоду можна було підписати і в інший час, але мер Любліна попросив це зробити саме під час Конгресу. Це для нас важливо, якщо Люблін знаходить партнера в Україні і отримує грант, він ділиться коштами з цим партнером. Завдяки Любліну, який є нашим містом-побратимом, ми виграли три гранти. У нас хороші відносини з багатьма містами у Польщі, але прагматичні, які переросли у фінансову підтримку — лише з Любліном. Угодою ми ці відносини лише формалізували, аби можна було розраховувати на більшу кількість грантів. До всього, Польща чудово провела реформування комунальної галузі, і ми можемо взяти це за приклад.

Голови не хворіють

Цього року ні міський голова Рівного, ні голова обласної ради жодного дня не провели на лікарняному. Володимир Хомко у 2013-му використав 35 днів відпустки із 45, передбачених законом. Крім того, міський голова брав два дні відпустки за власний рахунок. У нього накопичився 71 день невикористаної відпустки, які залишилися з минулих років, та 98 днів відгулів за роботу у вихідні та святкові дні, тільки цього року міський голова 19 вихідних днів провів на роботі. Юрій Кічатий цього року в оплачуваній відпустці провів 38 календарних днів. Розбив її на три частини і відпочивав у березні, серпні та вересні. За власний рахунок відпусток не брав. Дізнатися, скільки часу провів у відпустці та чи не хворів голова РОДА Василь Берташ, не вдалося — в облдержадміністрації посилаються на те, що ця інформація захищена законом "Про захист персональних даних".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також