Поховали трьох загиблих

4055 0

Ми у соцмережах:

Поховали трьох загиблих

У вихідні Рівненщина попрощалася із трьома загиблими на сході вояками. 28-річний Ігор Волошин із Рівного, 33-річний Ігор Черняк із Радивилова та 20-річний Тарас Якимчук із Мізоча Здолбунівського району загинули в боях з сепаратистами на сході.

Похорон загиблого в АТО Ігорю Черняку у серпні було б 34, мешкав з матір'ю у Радивилові. Узимку був активним учасником Євромайдану, а навесні пішов добровольцем у батальйон "Донбас". Ігор загинув 18 липня у бою за місто Попасна Луганської області. У той день, окрім Ігоря, загинув ще один боєць батальйону, шістьох поранено. Попасну українські військові звільнили за кілька днів, 22 липня. Через тяганину з документами та розслідування обставин загибелі тіло Ігоря змогли відправити додому майже через тиждень. Поховали його у Радивилові. Місцева влада збирається виділити його родині допомогу. 28-річний Ігор Волошин загинув 21 липня. Уродженець Рівного, навчався у рівненській школі "Центр Надії", закінчив кооперативний економіко-правовий коледж, де працює його мама, та економічний факультет "водника". Ігор — єдина дитина у сім'ї. Останнім часом хлопець працював у Дніпропетровську, там його і призвали до війська. З 16 травня Ігор Волошин був солдатом 39-го батальйону територіальної самооборони Дніпропетровська "Дніпро-2". 21 липня о 19.40 хлопець ще переписувався з друзями "Вконтакте", а уже за кілька хвилин його не стало. ...У блокпост "Дніпра-2" у селі Камінка Ясиноватського району Донеччини в'їхав мікроавтобус з вибухівкою. За кермом нібито перебував смертник-сепаратист. Вибух забрав життя п'ятьох українських вояків, у тому числі й Ігоря. Ще семеро солдатів було поранено. Тіло Ігоря Волошина, якому у листопаді мало виповнитися 29, із Дніпропетровська дозволили забрати на четвертий день після смерті. Забирати його поїхав батько. Рівненський міськвиконком вирішив виділити родині загиблого 10 тисяч гривень матеріальної допомоги. Виконком також оплатив усі витрати на похорон Ігоря. За бажанням батьків його поховали на кладовищі "Нове" біля могил "Небесної сотні". У суботу у головному корпусі Рівненського державного гуманітарного університету на вулиці Степана Бандери із загиблим прощалися рівняни, відспівали його у Покровському соборі. 20-річний Тарас Якимчук із Мізоча на Здолбунівщині помер у гелікоптері, який віз його в госпіталь. З 14 жовтня 2011 року Тарас служив за контрактом у військовій частині спецпризначення, яка дислокується на Хмельниччині. У батьків Тараса залишилися син та дочка.

Алла САДОВНИК.
P.S. Під час виконання бойових завдань у зоні АТО на сході країни загинув ще один мешканець Рівненщини — 25-річний Станіслав Кулакевич з села Блажове Рокитнівського району. Як повідомили з Рівненського обласного військкомату, молодший сержант служив у 51-й механізованій бригаді. Тіло загиблого днями привезуть з Дніпропетровська для поховання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також