Помста угонщика

5038 0

Ми у соцмережах:

Помста угонщика

Серед п’яти легковиків ВАЗ десятої моделі, які були викрадені з початку вересня на вулицях Рівного, три авто — особливі. Одне з них належало прокуратурі області, друге — міськвиконкому. І нарешті «контрольний постріл» по престижу рівненських правоохоронців — угонщики викрали службове авто обласного управління Служби безпеки України, обладнане спецзв’язком.

За інформацією, яку вдалося отримати «РВ» з поінформованих джерел, автомобіль ВАЗ-2110, зеленого кольору з номерами 055-21 РВ, який належить автогосподарству СБУ, був викрадений цієї неділі близько дев’ятої години ранку зі стоянки на території відомчої поліклініки управління. Невідомо з яких причин, але водій цього авто, 28-річний працівник СБУ Олександр К. про незаконне заволодіння авто повідомив у чергову частину ДАІ тільки через півтори доби. Вражає і той факт, що на момент викрадення авто в обласному центрі та на виїздах з нього численні правоохоронці, озброєні автоматами, вже котру добу були задіяні в операції «Перехват». Фактично спецоперація розпочалася ще другого вересня, коли у ніч напередодні невідомі особи з двору будинку на вулиці Міцкевича викрали ВАЗ-21101 (державні номери ВК 4930 АІ, сірого кольору, 2007 року випуску), яке належало автогосподарству прокуратури області і яким користувався прокурор Гощанського району Анатолій Криворучко. Та поки одні працівники ДАІ в ході «Перехвату» намагалися у потоці транспорту вгледіти вже викрадені авто, їхні колеги реєстрували заяви громадян про викрадення нових вазівських «десяток». Так, у ніч 6 вересня надiйшло повiдомлення водiя ПП «Семенюк» про те, що з подвiр’я будинку на вулиці Романа Шухевича зникло його авто ВАЗ-21099 (ВК 8801 АК, 2008 року випуску, чорного кольору). Цього ж дня з подібним повідомленням звернувся в УДАІ і рівнянин Володимир К. Його автомобіль ВАЗ-21154 (ВК 2743 АО, чорного кольору, 2008 р.в.) викрали з території автостоянки на територiї АТП-15663 на вулиці Гагарiна. І вже цього тижня, у вівторок в Рівному викрали ще два авто — в одного приватного підприємця та у водія Рівненського міськвиконкому. До речі, останній автомобіль правоохоронцям таки вдалося розшукати, вони виявили його в селі Дядьковичі Рівненського району залишеним напризволяще з порожнім баком. Сьогодні правоохоронці намагаються обійти мовчанням те, що відбувається ночами з автомобілями у Рівному. Не всі дані про угони навіть потрапили до офіційних прес-релізів ДАІ. Та все ж кореспонденту «РВ» вдалося отримати певну інформацію від силовиків, які, виявляється, як одну з версій розглядають роботу в обласному центрі заїжджих «гастролерів», які горять помстою за свого затриманого «колегу».

Коментарі Людмила Суржук, прес-секретар прокурора Рівненської області: — За фактом незаконного заволодіння службовим автомобілем прокуратури Гощанського району Рівненський міськвідділ УМВСУ в Рівненській області порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України («Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років — Авт.). Одночасно службову перевірку щодо обставин викрадення автомобіля проводить і прокуратура області. Ярослав Голомша, начальник УМВСУ в Рівненській області: — Окремі оперативні напрацювання у нас вже є, але розголошувати їх передчасно, щоб не зашкодити розшуку і не злякати зловмисників. Жодного тиску на мене зверху з тим, щоб розслідували передусім викрадення авто СБУ та прокуратури, як подейкують, насправді немає. Для нас всі повідомлення про викрадення авто однаково вагомі, і ми докладаємо однакових зусиль для розшуку кожного авто. Тим більше, що немає сумніву, що всі викрадення — справа рук одних і тих самих зловмисників, які «спеціалізуються» саме на автомобілях ВАЗ десятої моделі, і, у цьому теж немає сумніву, є заїжджими гастролерами. Версій у нас багато, серед них — і помста з боку викрадачів авто за посилення рівненськими правоохоронцями боротьби з угонщиками. Зокрема, не минуло й місяця, як ми затримали групу викрадачів авто. Її керівника взяли аж у Києві та вилучили в нього спеціальні прилади для викрадення авто, як-от спеціальний сканер для «зчитування» сигналізації. Юрій Крапівін, начальник управління СБУ в Рівненській області: — Викрадення авто, яке належало автогосподарству нашого управління, я розцінюю як випадковість, а не якийсь зумисний акт. Ми провели службове розслідування і з’ясували, що авто зникло упродовж короткого проміжку часу, коли прапорщик, який охороняє стоянку біля нашої поліклініки, відлучився у туалет. І щодо розмов про те, що начебто у нашому авто був пристрій для якогось спеціального чи навіть урядового зв’язку. Насправді — нічого подібного. В машині була лише звичайна рація.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також