Породілля з коронавірусом: у Дубні лікарі мене не боялися та постійно були зі мною

7939 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Жінка зі Здолбунова, яка була інфікована коронавірусом, розповіла, як народжувала у Дубні.

 Як повідомляє блог «Знай більше», немовля прийшло на світ у 30 тижнів. Зараз Юля вдома, а малюк у Рівному в реанімаційному відділенні.

- Мене привезли зі Здолбунова, бо всіх вагітних з короновірусом везуть у пологовий Дубна. Привезли у тяжкому стані без кисневої маски. Я дихати не могла, і ще й була відслойка плаценти. Життя йшло на хвилини. Лікарі швиденько мене оглянули в спеціальних захисних костюмах і повезли на кесарів розтин, адже терміново було потрібно рятувати дитинку і мене. Моєму малятку вже тиждень не надходив кисень. Тож, операцію проводили негайно. Я бачила все як у тумані. Дитинку швиденько забрали, і я навіть не встигла її побачити. Хоч розумію, що так було треба, щоб вона не заразилась коронавірусом.

Після пологів мене привезли у палату. Біля мене постійно був лікар анестезіолог, його помічник, акушерка і гінеколог. Вони контролювали мій стан щохвилини та розраховували кожну таблетку і капельницю. Цілий день зі мною було дві акушерки, а також приходила прибирати санітарочка. Одягала захисні костюми. Потім з 22-ої біля мене до ранку ночувала акушерка в захисному костюмі. І так всі чотири зміни акушерок і санітарок. Це дуже важко перебувати у захисному костюмі цілу ніч.

В пологовому усі дуже уважно контролювали мій стан, допомагали з грудьми, знімали набряк. І найголовніше - ніхто з них мене не боявся й не осуджував, що у мене коронавірус. Від цього ніхто незастрахований. Всі дуже перейнялися моєю історією і переживали за мою доню, яка лежала в їхньому відділені і її лікували дитячі лікарі. Дівчинка народилася вагою 1500, оскілки є недоношена.


Юлія дякує колективу лікарні за таке уважне ставлення до неї.

Читайте також по темі: У Дубні народила вагітна хвора на коронавірус: малюк – на апараті ШВЛ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також