Потяг до моря — через день. Бо немає вагонів

3411 0

Ми у соцмережах:

Потяг до моря — через день. Бо немає вагонів

До Чорного та Азовського морів із Рівненщини цього літа можна буде дістатися чотирма потягами. Два їхатимуть до Новоолексіївки, що поруч Азовського моря, один в Одесу та ще один в Херсон. Лише третина вагонів, попри спеку, матиме кондиціонери. Білизну без плям та дірок не гарантують.

потяг Від сьогодні, 2 червня, на літній графік переходить потяг «Ковель-Одеса». Їздитиме щодня і відправлятиметься не о 21.36, а о 20.21 (час відправлення, щоправда, зміниться з 16 червня), приїжджаючи в Одесу уже не по 10-й ранку, а о 8.50. Окрім того, на відміну від попередніх місяців, у цьому потязі будуть вагони класу «люкс». Найдешевші квитки до Одеси від Рівного — близько 170 грн. Натомість, звичний для рівнян потяг «Ковель-Новоолексіївка», який до анексії Криму їздив до Сімферополя, на це літо щоденного розкладу вже не матиме. Як і досі, курсуватиме по парних числах, відправляючись з Рівного о 13.30 і прибуваючи на кінцеву о 10.18. Плацкарт до Новоолексіївки коштує від 150 грн. З 16 червня через Рівненщину буде їхати інший потяг до Азовського моря — «Івано-Франківськ-Новоолексіївка», який зупинятиметься у Радивилові, Дубні та Здолбунові. Відправка зі Здолбунова — о 22.02, а прибуття до Новоолексіївки — о 17.20. Цей потяг, як і ковельський, їздитиме через день — по парних, квитки на нього значно дорожчі. Зі Здолбунова — більше 200 гривень за плацкартне місце. Цього року залізниця запустить новий потяг — «Луцьк-Херсон», який розпочне їздити з 13 червня по непарних. З Рівного він відправлятиметься о 13.30 і прибуватиме у Херсон через 15 годин — о 4.30 ранку. Найдешевші квитки на нього — від 170 гривень. Юлія Грабова, прес-секретар «Львівської залізниці»:

— Нам бракує вагонів, тож ми змушені були відмовитися від щоденного курсування потягу «Ковель-Новоолексіївка». Сподіваємося, тим не менше, що попит пасажирів вдасться задовольнити. На літо усі потяги, які курсують до моря, матимуть максимальну кількість вагонів — 18-22, залежно від потужності локомотива. Не виключено, втім, що на інші літні місяці нам ще вдасться збільшити кількість рейсів, на червень же поки буде такий графік. Львівська залізниця має 600 вагонів, третина обладнана кондиціонерами. Цю третину намагатимемося пускати на відпочинкові маршрути. Окрім того, якщо буде потреба, на вокзалах відкриватимемо додаткові каси. Якихось нових послуг на літній сезон не пропонуватимемо. Головне для нас, зважаючи на зношений стан наших вагонів, — безпечно довезти пасажирів та гарно їх обслуговувати. Насправді маємо проблему із білизною. Потрохи оновлюємо і її, і матраци з подушками, проте одразу цього не зробиш. Якщо пасажир отримав розпечатаний пакет з білизною чи якщо вона у плямах або порвана, пасажир має право її замінити, звернувшись до провідника. Втім, я б просила пасажирів також дбайливо ставитися до білизни, не витирати нею взуття, пролитий чай і т.д.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також