Пояснили причину смердючого дихання після поїдання часнику

1407 0

Ми у соцмережах:

Пояснили причину смердючого дихання після поїдання часнику

Експерти пояснили стійкість часникового запаху, це — хімічні сполуки, які містяться в продукті. Часник містить алліл метил дисульфід.

Ця хімічна сполука — особливо стійка і складна для виведення. Потрапляючи в кров, вона довгий час циркулює організмом, надаючи диханню, а також усім виділеним тілом рідинам та субстанціям специфічний неприємний запах. Чищення зубів м'ятною пастою і вживання інших освіжаючих дихання засобів може бути лише тимчасовим заходом, нездатним ліквідувати причину часникового аромату. Через який час алліл метил дисульфід повністю виводиться організмом, в дослідженні не уточнюється. Часник давно є об'єктом інтересу не тільки хіміків, а й медиків. У ході різних досліджень були встановлені протипухлинні властивості продукту. Він також вважається надзвичайно корисним для серцево-судинної системи, має ранозагоювальні, протимікробні, протиглисні і антитоксичні властивості. Серед цінних для здоров'я компонентів часнику медики відзначають вітаміни В, С і Е, а також такі елементи, як калій, кальцій, натрій і магній.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також