"Правильні" солодощі для дітей

6120 0

Ми у соцмережах:

Всі без винятку діти — справжні ласуни! Вони готові вдень і вночі поїдати всякі солодощі й часто заради однієї цукерки згодні піти на справжні подвиги. Наприклад, з'їсти тарілку каші або прибрати за собою іграшки.

Солодощі Однак більшість батьків намагаються обмежити кількість солодкого в дитячому раціоні. Адже його надлишок в ранньому віці часто призводить до різних захворювань, а також погано позначається на стані зубів. І все ж не варто зовсім позбавляти дитину задоволення від поїдання "смачненького"! Дітворі просто необхідно поповнювати запаси енергії, яку вони витрачають під час активних ігор, а також живити клітини головного мозку. З цим завданням чудово справляються солодощі, але якщо ви даєте їх своїй дитині, то слід дотримуватися деяких правил. Правила вживання солодкого:

  • Солодке можна їсти тільки після їди. А потім потрібно обов'язково пополоскати рот або почистити зуби.
  • Не робіть із солодощів заборонений плід, інакше малюк ще більше захоче "хоч одну цукерку".
  • У гостях у вигляді винятку дозволяйте з'їсти солодке частування.
А тепер з'ясуємо, які ласощі корисні для дітей і чому.

Зефір і пастила

Ці солодощі сміливо можна давати малюкам від двох років, оскільки вони вважаються найбільш нешкідливими для організму, який росте. Зефір (як і пастила) виготовляють з фруктового пюре, цукру і яєчних білків. Ніжної повітряно-кремової форми він набуває за рахунок таких природних загусників, як агар-агар, желатин або пектин. А ось рослинні і тваринні жири, ароматизатори та синтетичні барвники до складу зефіру не входять, тому він легко і швидко перетравлюється. Відомо, що пектин добре виводить шлаки і токсини з організму, знижує рівень холестерину і покращує обмін речовин. Агар-агар, який витягують з червоних водоростей, багатий на йод, залізо і кальцій. А желатин позитивно впливає на волосся, шкіру, м'язи і судини дитини.

Мармелад

Ще одні улюблені дитячі солодощі — це мармелад. За складом він дуже схожий на зефір, бо в нього теж входять природні загусники желатин, пектин або агар-агар. В іншому мармелад складається з фруктових соків, сиропів і цукру. Ці ласощі вважаються легкими і дієтичними. Їх можна давати дітям починаючи з 2 років, оскільки в мармеладі немає ніяких шкідливих добавок і жирів. А ще малюки дуже люблять такий різновид мармеладу, як жувальні желейні цукерки. Вони більш густі і щільні за рахунок додавання бджолиного воску. Зараз такі цукерки випускають у вигляді різних фігурок або звіряток, з додаванням натурального соку і вітаміну С.

Шоколад

Педіатри рекомендують відкласти знайомство з шоколадом до віку 4-5 років. Діткам слід давати молочний і білий шоколад, а ось від чорного краще відмовитися. Адже в ньому міститься найбільше какао-порошку, а в деяких дітей на нього буває алергія. І все ж шоколад — це корисні ласощі! Його рекомендують їсти школярам під час іспитів, щоб позбутися стресу, а також для поліпшення імунітету після хвороби. Адже в ньому містяться антиоксиданти, які дозволяють протистояти різним інфекціям, позитивно діють на імунну систему і обмін речовин.

Безе

До складу безе входять лише цукор і яєчний білок, а тому воно цілком безпечне. Принадність полягає в тому, що його запросто можна приготувати вдома: достатньо просто збити в міцну піну інгредієнти і запекти в духовці у вигляді невеликих тістечок. А якщо ви простежите і не перетримаєте цю смакоту в духовці, то всередині вийде м'яка і тягуча маса. Просто як жуйка, тільки корисна!

Сухофрукти

Всім відомо, що сухофрукти корисні й для дорослих, і для дітей. В них дуже багато вітамінів і мікроелементів, вони стимулюють роботу серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту. Якщо сухофрукти виглядають красиво, яскраво і ідеально рівно, то в них напевне додали якусь "шкідливість". Родзинки, курага, інжир, чорнослив — саме такі сухофрукти можна давати дітям вже з двох років. А от що не варто купувати дітям, то це цукати. У них багато цукру і мало корисних речовин. До того ж їх роблять з екзотичних фруктів, на які у дитини може виникнути алергія. Що ще можна віднести до "правильних" солодощів? Це морозиво, виготовлене з якісного молока, варення та джеми, мед. Все це можна давати потроху малюкам, якщо у них немає алергії. А ось шкідливі солодощі — це всілякі карамельки, льодяники, цукерки-шипучки, жуйки, солодка газована вода та інші непотрібні продукти. Туди додають купу ароматизаторів і штучних барвників, а ось харчової цінності вони не мають. Отже, можна зробити висновок, що солодке у великих кількостях шкодить дитячому здоров'ю. Важливо навчити дитину правильно вживати улюблені ласощі та вибирати тільки найкорисніші з них.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також