Присудили п’ять премій для молодих вчених

1265 0

Ми у соцмережах:

Присудили п’ять премій для молодих вчених

В Рівненській ОДА відбулося засідання конкурсної комісії з призначення обласних премій молодим ученим Рівненщини.

Серед членів журі – управлінці, педагоги, провідні вчені вищих навчальних закладів області.

- Розмір премії минулого року збільшили з 7 до 10 тисяч. Втім, вважаю, що суму потрібно ще збільшити, аби таким чином заохочувати молодих вчених, - наголосила голова комісії, профільний заступник голови ОДА та депутат обласної рада Світлана Богатирчук-Кривко.

Всього на розгляд комісії було подано матеріали 8 претендентів, у тому числі одна колективна праця. Серед учасників – представники НУВГП, РДГУ, НУ «Острозька академія», МЕГУ та Рівненського інституту післядипломної освіти.

Тематика поданих робіт різноманітна, зокрема, з політології, краєзнавства, фізичної реабілітації, історії будівництва. Наймолодшому вченому 27 років, найстаршому – 35. Конкурсною комісією було обрано 5 робіт на призначення обласних премій молодим ученим за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок. При голосуванні члени журі звертали увагу на актуальність теми, регіональний аспект,  наукову новизну.

Переможцями назвали: 

Ірину АНДРОЩУК - кандидатку політичних наук, доцентку кафедри політичних наук РДГУ за роботу «Політична структуризація партій і партійної системи в Чехії на шляху Євроінтеграції», 

Вадима КОВАЛЯ - кандидатп педагогічних наук, доцент кафедри фізичної культури і спорту, заступник декана факультету здоров’я, фізичної культури і спорту ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені акад. С.Дем’янчука» - за роботу “Авторська програма науково-дослідної та волонтерської роботи з фізичної реабілітації осіб з особливими потребами “На хвилях добра”

Віталія МАКСИМЧУКА - кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури Національного університету “Острозька академія” - за роботу «Словотворчість сучасних поетів Рівненщини”

Ірину СЕРГІЮК - кандидатку архітектури, асистентку кафедри архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства та природокористування - за роботу “Архітектура військових гарнізонів Волинської губернії ХІХ – початку ХХ століття (формування, спадщина, принципи реабілітації)”

колектив молодих науковців: 

Віталія МАРЧУКА – кандидата технічних наук, старший викладач кафедри технології будівельних виробів та матеріалознавства НУВГП, 

Юрія СТЕПАСЮКА – кандидата технічних наук, старший викладач кафедри технології будівельних виробів та матеріалознавства Національного університету водного господарства та природокористування,

 Ірину КОВАЛИК – кандидатку технічних наук, старший викладачку кафедри технології будівельних виробів та матеріалознавства Національного університету водного господарства та природокористування - за роботу «Розробка технології швидкотверднучих бетонів для конструкцій цивільного та оборонного призначення»

 За повідомленням прес-служби Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також