Про Денисюка навіть не згадали

1890 0

Ми у соцмережах:

Про Денисюка навіть не згадали

Чергова конференція суддів Рівенщини відбулася минулого четверга у звичному режимі. Ніхто з делегатів не зробив спроби ініціювати заслуховування звіту голови Ради суддів Петра Денисюка, а тим паче — висловити йому недовіру. Хоч попередньо про такі наміри говорилося. Петро Денисюк, який був присутній на конференції, був на диво спокійним і в доброму гуморі. Натомість, як і було передбачено порядком денним, звітувала перед делегатами голова судової адміністрації Світлана Арістова.

Міський суд переселять у пологовий будинок Вже на початку наступного року, повідомила Світлана Арістова, Рівенський міський суд може змінити юридичну адресу: — Нинішнє приміщення Рівенського міського суду перебуває в аварійному стані. Тому ми вже давно шукали шляхи вирішення цієї проблеми. Я провела з цього приводу кілька зустрічей з міським головою Віктором Чайкою та головою Рівенської обласної державної адміністрації Віктором Матчуком і, схоже, ми знайшли спільне рішення. З січня наступного року має розпочатися процес передачі пологового будинку №1 у комунальну власність області. Після цього приміщення поліклініки цього лікувального закладу планується перевести у новобудову. А в її попереднє приміщення — двоповерхову будівлю загальною площею 4,5 тис. кв. м — ми плануємо переселити міський суд. Надалі будемо вирішувати питання з приміщеннями для працівників Апеляційного та Рівенського районного судів, оскільки вони так само змушені нині працювати в жахливих умовах. Окрім того, пані Арістова пообіцяла навести лад з будівлями судів у районах. З приміщеннями для одинадцяти районних судів вже визначились: Дубенський і Костопільський суди вже працюють у нових приміщеннях, решта перебереться до кінця року.

Судді можуть залишитися без охорони Голова Державної судової адміністрації в Рівенській області Світлана Арістова стурбована тим, що наступного року суди можуть залишитись без охорони: — Досі охороною приміщень судів по всій Україні, в тому числі і в нашій області займався спецпідрозділ «Грифон». Але з наступного року ситуація може змінитися. У проекті держбюджету на наступний рік за їхні послуги чомусь не передбачено жодної копійки. Колегія суддів України вже підготувала відповідне клопотання до Кабінету Міністрів, в якому просить врегулювати це питання.

Безквартирних суддів не буде У черзі на отримання квартир перебувають 25 працівників судів, тобто кожен четвертий суддя досі не має власного житла. Втім, Світлана Арістова переконана, що вже за рік ситуація може докорінно змінитися: — Цього року для частини суддів вдалося вирішити питання із житлом. Зокрема, житло отримали двоє суддів Костопільського та Острозького районних судів, троє суддів з Сарненського районного та стільки ж — з Рівенського міського судів. Крім того, до кінця цього року планується вирішити питання із житлом для дванадцяти суддів — половина з них нині працює у районних, решта в міському суді. На ці потреби з державного бюджету було виділено понад два з половиною мільйони гривень. Якщо ми працюватимемо так і надалі, то питання щодо забезпечення житлом працівників судів Рівенщини буде вирішено вже до кінця наступного року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також